Geneviève Cluny 96 let


Bývalá modelka Geneviève Cluny se na přelomu padesátých a šedesátých let prosadila jako herečka nejen ve francouzské kinematografii, ale i v mezinárodním měřítku, její kariéra ovšem trvala jen krátce. Pochází z nevelkého města Bressuire na východě Francie a od konce čtyřicátých let se prosazovala v modelingu, proslula především díky reklamě na zubní pasty. Nedlouho nato ji začali ke spolupráci zvát filmoví režiséři a první menší roli dostala v komedii MŮJ FARÁŘ PRO BOHATÉ (Mon curé chez les riches, 1952).

Koncem šedesátých let se Genevieve Cluny stáhla do soukromí a provdala se. Jejím manželem byl televizní režisér a producent Alain Dhéaut (1942-2010).


18.4.1928
Bressuire, Deux-Sèvres, Poitou-Charentes, Francie
Geneviève Cluny csfd

House of CardsAgent 505 - Todesfalle BeirutWenn man baden geht auf TeneriffaFerien vom IchLes veinardsWochentags immerDie lustige WitweFilles de La Rochelle, LesDiesmal muß es Kaviar seinEs muß nicht immer Kaviar seinŠprýmařHry láskyArrêtez le massacreBratranciUn témoin dans la villeLe TombeurDonnez-moi ma chanceL´Ami de la familleMon curé chez les pauvresTon amour et ma jeunessePosledních pět minutL’Honneur est saufLe Vent du nord


Aktualizace osobnostního profilu Geneviève Cluny: 27.11. 2023 09:34