Joan Caulfield (1922 - 1991)


„Myslím, že nejsem typ filmové femme fatale. Přiliš se hihňám, mám pihy, nos nahoru a chodím jako atlet. Jak jednou řekl George Abbott, vypadám lépe na tenisovém kurtu než v ložnici“.

V roce 1946 si zahrála roli nadějné zpěvačky Mary O´Hara, která se stane objektem zájmu dvou dávných přátel (Bing Crosby a Fred Astaire) v romantické muzikálové komedii BLUE SKIES. Jednou z jejích nejvýznamnějších rolí byla role Matildy Frazier v temném thrilleru THE UNSUSPECTED z roku 1947, kde byli jejím hereckými kolegy Claude Raines, Audrey Totter a Constance Bennett. V témže roce si Joan zahrála titulní roli Ruth Wilkins v romantické komedii DEAR RUTH. Po roce 1950 už hrála Joan převážně jen v seriálech jako CHEYENNE, SALLY nebo BURKE´S LAW. Její poslední rolí byla epizodní role v seriálu TO JE VRAŽDA, NAPSALA s Angelou Lansbury v hlavní roli.

V dubnu 1950 se provdala za filmového producenta Franka Rosse a později se jim narodil syn Caulfield Kevin Ross. Manželé se ale přesně po 10 letech manželství - v dubnu roku 1960 rozvedli. V listopadu téhož roku se Joan provdala za zubaře Roberta Petersona, se kterým měla druhého syna jménem John Caulfield Peterson. I její druhé manželství ale skončilo rozvodem. Joan zemřela na rakovinu plic v kalifornském Los Angeles v červnu roku 1991 ve věku 69 let.

„Jen málo lidí ví, jaký je to handicap, když vás ostatní považují za krásnou ženu. Samozřejmě jsem ráda, že nevypadám jako neustlaná postel, ale příliš časo mám pocit, že lidé oceňují pouze moji tvář. A není mnoho mužů, kteří věří, že krásná žena má také mozek“.


1.6.1922
West Orange, New Jersey, USA
18.6.1991
Los Angeles, California, USA
Joan Caulfield csfd

Pony Express RiderSpace-Watch Murders, TheThe Hatfields and the McCoysThe Daring DobermansMuži na hraniciRed TomahawkCattle KingKdyž nastaly deštěThe Lady Says NoThe Petty GirlDear WifeLarcenyThe Sainted SistersDear RuthThe UnsuspectedVariety GirlWelcome StrangerBlue SkiesMiss Susie Slagle'sMonsieur BeaucaireDuffy's TavernTo je vražda, napsalaBarettaThe MagicianThe High ChaparralBurke's LawHong KongMy Three SonsPursuitSallyCelebrity PlayhouseCheyenneScreen Directors PlayhouseGeneral Electric TheaterMy Favorite HusbandThe Ford Television TheatreSchlitz Playhouse of StarsLux Video TheatreRobert Montgomery PresentsThe Costume DesignerThe Match GameThe Steve Allen ShowTo Tell the TruthToast of the Town


Aktualizace osobnostního profilu Joan Caulfield: 7.3. 2024 09:19