Helena Lia Tachovska 22 let


Helena Lia Tachovská začala fotit ve svých 2,5 letech do časopisů módu a ilustrační foto. V roce 2005 vyhrála konkurz na roli Mischy ve čtvrtém pokračování hororu o kanibalovi Lecterovi – Hannibal - Zrození. Ztvárnila několik epizodních rolí v televizi i filmu, např. Velmi křehké vztahy, Kočky a v seriálu Černá sanitka.

Další film, který se dokončil na konci roku 2009 a ve kterém hraje menší roli „Helenky“, dcery vynikající herečky Zuzany Bydžovské, byl Mamas & Papas. V letech 2011–2013 jí bylo možné vídat v seriálu Ulice, kde hrála Marcelu, spolužačku Emy Liškové.

Od roku 2011 se věnovala teorii divadelního herectví, nejprve v dramatickém kurzu divadla GONG, později byla členkou divadelního souboru RADAR. V roce 2013 se zúčastnila ojedinělého projektu televize Prima. Dokumentární formou zpracované reálné příběhy se pod názvem Křižovatky života zabývají sociální tématikou. Zde vytvořila v 6. epizodě dívku Michaelu.

V poslední době jí je možné vidět v drobnějších rolích u filmu i v televizi, např. jako svědkyni v projektu soudních případů na TV Barrandov – Soudkyně Barbara.


5.8.2001
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Helena Lia Tachovska csfd

Mamas & PapasDivnovláskyHannibal - ZrozeníModrý kód3 plus 1 s Miroslavem DonutilemČerná sanitkaUliceRybičkaSoudkyně BarbaraKřižovatky života


Aktualizace osobnostního profilu Helena Lia Tachovska: 18.11. 2023 16:22