Nancy Gates (1926 - 2019)


Nancy Gates vyrůstala kousek od Dentonu v Texasu a již od malička měla sklony k herectví. Ve svých 9 letech poprvé vystoupila se svým vystoupením ve stepování. Její vystoupení mělo úspěch a ten samý rok se stala členkou dětského divadelního klubu Denton Kiddie Revue.

Svojí filmovou kariéru začala velice mladá, teprve ve svých 15 letech podepsala kontrakt s filmovou společností RKO. Orson Welles si jí vybral na konkurz pro jednu z rolí v jeho nově připravovaném filmu Skvělí Ambersonové (1942). Sice nezískala roli, na kterou dělala konkurz (role byla dána Anne Baxter), ale zahrála si ve filmu roli vedlejší. Její první větší role byla ve filmu Hitler's Children (1943), od tohoto filmu získala role ve spíše béčkových filmech žánru western nebo sci-fi. V roce 1948 si zahrála ve filmu Check Your Guns po boku Eddieho Deana. Objevila se také v několika vedlejších rolí, mezi její nejlepší filmy patří bez pochyby Some Came Running (1958) a Suddenly (1954), kde si zahrála po boku Franka Sinatry.

Nancy se věnovala také vedle herectví kariéře v rádiu, vystupovala v „The Orson Welles Show“ na CBS od roku 1941 do roku 1942. V „rádiové“ činnosti pokračovala do roku 1952, a poté se věnovala pouze a jen herectví. 

V roce 1969 oznámila odchod do důchodu, aby se mohla více věnovat rodině. Provdala se za hollywoodského právníka a podnikatele J. Williama Hayese, kterého potkala v letadle, když ještě Hayese pracoval jako pilot. Měli spolu čtyři děti, dvojčata Cindy a Cathy a dva syny, kteří se stali hollywoodštími producenty, Jeffrey M. Hayes a Chip Hayes. Její manžel zemřel v roce 1992.


1.2.1926
Dallas, Texas, USA
24.3.2019
Holmby Hills, Los Angeles, California, USA
Nancy Gates csfd

Stanice KomančůPřestřelka v Dodge CitySome Came RunningThe Rawhide TrailDeath of a ScoundrelMagnificent RoughnecksSvět bez konceThe Bottom of the BottleThe Brass LegendThe Search for Bridey MurphyWetbacksNo Man's WomanStranger on HorsebackTop of the WorldHell's Half AcreMasterson of KansasSuddenly!Torch SongAt Sword's PointAtomové městoNejvětší představení na světěTarget Hong KongThe Member of the WeddingRoll, Thunder, Roll!Check Your GunsCheyenne Takes OverThe Spanish MainA Night of AdventureBride by MistakeNevadaThe Master RaceGildersleeve's Bad DayHitlerovy dětiPorobená zeměThe Great GildersleeveSkvělí AmbersonovéThe Tuttles of TahitiThe Mod SquadRawhideThe LonerKentucky JonesBurke's LawThe Lloyd Bridges ShowThe VirginianBus StopHong KongAdventures in ParadiseBonanzaBourbon Street BeatHawaiian EyeLaramieLock UpMen Into SpaceRiverboatThe DetectivesThe Third ManWichita Town77 Sunset Strip


Aktualizace osobnostního profilu Nancy Gates: 18.3. 2024 23:54