John Boyega 32 let


Znám své filmy, miluji své filmy.John Boyega se narodil dne sedmnáctého března roku 1992 v Peckhamu v Londýně v Anglii ve Velké Británii, jakožto syn nigerijského páru. Je to divadelník a herec, který se objevuje především ve filmech a televizi. Občasně pak i dabér (například ve hře od Disneyho - Disney Infinity 3.0).

Právě národní divadlo totiž bylo pro jeho herecký postup klíčové, neboť v roce 2011 dostal nabídku zahrát si ve snímku Attack the Block. Tu samozřejmě ochotně přijal a exceloval v ní natolik, že byl posléze jmenován na řadu prestižních ocenění (například London Film Critics' Circle Award for Young British Performer of the Year) a jedno z nich i proměnil (Black Reel Award for Best Actor).

Dá se říci, že se od tohoto okamžiku John Boyega stal právoplatným filmovým hercem, jelikož nabídky se jenom hrnuly. Velký boom však nastal s ohlášením (29 dubna 2014), že si zahraje v nové trilogii Star Wars. Taková příležitost mu umožnila nejenom zapsat se do slavného Universa, ale také stát se celosvětově známým hercem.

V současné době se John Boyega věnuje i nadále hraní a to ať už na plátnech kin, tak i na obrazovkách televizorů.


17.3.1992
Peckham, Londýn, England, Velká Británie
John Boyega csfd

Oni naklonovali TyronaBreakingVálečniceZákon vesmíruStar Wars: Vzestup SkywalkeraPacific Rim: PovstáníCircle: Uzavřený kruhStar Wars: Poslední z JediůČernobílá spravedlnostStar Wars: Síla se probouzíImperial DreamsHalf of a Yellow SunJunkheartsÚtok na věžákSekerkaDaleká cesta za domovemMajor Lazer24 hodin: Dnes neumírejZákon a pořádek: Spojené královstvíBecoming HumanDa BrickDruhá světová válka: Na frontěThe Skywalker LegacySerengetiStar Wars Galaxy's Edge: Adventure AwaitsBlack Hollywood: 'They've Gotta Have Us'The Director and the JediSecrets of the Force Awakens: A Cinematic JourneyStar Wars: Evolution of the Lightsaber DuelUnfiltered with Renee YoungStar Wars: Síly osuduTudum: A Netflix Global Fan EventThe Drew Barrymore ShowFront Row FlynnHollywood InsiderBox OfficeIMDb on the Scene - InterviewsThe IMDb ShowWWE Tribute to the TroopsNerdroticThe EE British Academy Film Awards 2016


Aktualizace osobnostního profilu John Boyega: 24.2. 2024 18:03