Jane Bryan (1918 - 2009)


Narodila se jako Jane O´Brien v kalifornském Hollywoodu. Jane měla ještě dva bratry Donalda a Williama, její otec James Matthew byl právník. Pro filmový svět ji objevila herečka Jean Muir, která v té době už měla smlouvu se studiem Warner Bros. Studio neztrácelo čas s obsazováním Jane do malých rolí a filmovým divákům ji v roce 1936 představilo rovnou jako hlavní podezřelou v mysteriózním krimidramatu THE CASE OF THE BLACK CAT, ve kterém hrál jejího právníka Richardo Cortez.

Přestože si ji studio Warner Bros. připravovalo pro kariéru své „leading lady“, Jane Bryan s herectvím skončila poté, co se na přelomu let 1939 a 1940 provdala za bohatého podnikatele a magnáta Johna Darta. Manželé spolu měli tři děti: syny Guye Michaela a Stephena a dceru Jane a žili spolu šťastně až do Johnovy smrti v lednu roku 1984. Jane zemřela po dlouhé nemoci v dubnu 2009 v kalifornském Pebble Beach ve věku 90 let.


11.6.1918
Los Angeles, California, USA
8.4.2009
Pebble Beach, California, USA
Jane Bryan csfd

Brother Rat and a BabyInvisible StripesKaždého jitra zemřuStará pannaThe Man Who DaredThese Glamour GirlsWe Are Not AloneA Slight Case of MurderBrother RatGirls on ProbationThe SistersConfessionKid GalahadPoznamenaná ženaThe Cherokee StripThe Captain's KidThe Case of the Black CatUnder Southern Stars


Aktualizace osobnostního profilu Jane Bryan: 18.3. 2024 09:14