Terry Chen 49 let


Kanadský televizní a filmový herec Terry Chen se narodil 3. února 1975 v Edmontonu čínským rodičům přistěhovalcům etnickým původem otci z Tchaj-wanu a matce z pevninské Číny. Vzdělával se na školách v rodišti a Vancouveru, a poté vystudoval Univerzitu of Calgary. Po škole dva roky cestoval po Kajmanských ostrovech a Kubě, načež se vrátil do Vancouveru s úmyslem vybudovat hereckou kariéru.

Herec se také objevil v několika nepřehlédnutelných filmech, např. sci-fi JÁ, ROBOT (2004), RIDDICK: KRONIKA TEMNA (2004), thrilleru HADI V LETADLE (2006) nebo v ústřední roli v hororu THEY WAIT (2007). V novém hororu EVIL FEED (2013) o hrůzných praktikách v oblasti bojového umění ztvárnil opět jednu z hlavních rolí Stevena. Menší roli získal v akčním sci-fi dramatu ELYSIUM (2013), řešícím postapokalyptickou problematiku přežití lidstva a nastolení rovnováhy mezi různými světy, po boku Matta Damona.

Terry je svým zvláštním exotickým vzhledem předurčen k hraní převážně v akčních a sci-fi žánrech. Intenzita, odhodlání a silný přirozený talent jsou motory, jež jej dovedly ke startu impozantní kariéry, která roste spolu s prezentací jeho hereckého rozsahu a všestrannosti. Pestrý herecký rejstřík dosud zahrnuje více jak 50 filmových a televizních projektů. Zatím měl štěstí na role v projektech příznivě přijatých diváky i kritiky, většina z nich získala festivalová filmová ocenění a díky účasti významných akčních hereckých es nabývá stále vyšší profil v okruhu tvůrčí profesionality a zájmu producentů. V rodné Kanadě je považován za umělce se smyslem pro komunitu a spolupráci především zásluhou oblíbeného seriálu DA VINCIHO PŘÍPADY (1998) a dramatu THE LIFE (2004) ze života v centrální části Vancouveru mapujícím chudobu a zneužívání drog. V současnosti pendluje mezi Vancouverem a Los Angeles z důvodu natáčení a tvorby budoucích silných výkonů.


3.2.1975
Edmonton, Alberta, Kanada
Terry Chen csfd

SightDemonikJeště máme časBirth of the DragonCome and Find MeDevátý život Louise DraxeTomboy: Příběh pomstyBorealisElysiumEvil FeedTasmánští čertiČas smrtiChata v horáchBefriend and BetrayMatty Hanson and the Invisibility RayA-Team: Poslední miseRiverworldSupermafián QuidoDetektiv SlydeMstitelResetDim Sum FuneralMilující manželkaNebezpečný internetPřednosti životaStorm SeekersBojThey WaitHadi v letadleChaosVražedné vzpomínkyZpátky do školyJá, robotMilostné zločiny Gillian GuessovéRiddick: Kronika temnaThe LifeDvojí život Billa Goodmana40 dnů a 40 nocíK-9: Soukromý detektivLiberty Stands StillNoční loupežParanormal GirlTělo na těloVarious Positions3000 mil na útěkuNa pokraji slávyRomeo musí zemřítTajní agenti Crash & ByrnesTen, který přežilTrixieLate Night SessionsNásledky otřesu: Zemětřesení v New YorkuJezeroThe Last of UsDobrý doktor


Aktualizace osobnostního profilu Terry Chen: 30.10. 2023 18:29