Miguel Varoni 59 let


Miguel Américo Belloto Gutiérrez je kolumbijsko-argentinský herec a režisér. Používá také umělecké jméno Miguel Varoni. Narodil se v Argentině, ale od malička žije v Kolumbii a má kolumbijské občanství. Jeho matka je herečka Teresa Gutiérrez. Měří 190 cm. V pouhých 13 letech začal Miguel kouřit a dokázal přestat až za 35 let – to měl 48 let.

První roli si zahrál ve 12 letech v divadelní hře „Las señoritas Gutiérrez“. V současnosti ho v Kolumbii považují za jednoho z nejznámějších televizních a divadelních herců. Dva roky po sobě uváděl udílení cen Billboard. Často hraje podvodníky, manipulativní darebáky a antagonisty. Vyzkoušel si také práci režiséra.

Nejvíce se proslavil ve Sin Senos No Hay Paraíso (2008) a Victorinos (2009). Za své role získal mnoho cen – TV y Novelas v roce 2002 v kategorii Nejlepší herec nebo cenu New York ACE opět za nejlepšího herce. Získal cenu As de Oro ve Venezuele jako nejlepší herec za svou roli v Pedro el escamoso, kdy musel změnit své výživné návyky, aby získal tuto roli.

Dostal cenu Simón Bolivar jako nejlepší herec za jeho roli v Ángel de Piedra, El. Dále získal cenu Mara v roce 2000 a cenu Estrella za nejlepšího herce v Lasasu. A také dostal cenu za nejlepšího režiséra v Eternamente Manuela. V telenovele V náručí ďábla si zahrál jednu z hlavních postav – kriminálníka a vraha.


11.12.1964
Buenos Aires, Argentina
Miguel Varoni csfd

LadronesMás sabe el diablo: El primer golpePořádná ránaFanynkaPáni rájeMarido En AlquilerCorazón ValienteLa casa de al ladoOjo por ojoV náručí ďáblaJmenuju se EarlDecisionesTe voy a enseñar a quererComo Pedro por su casaPedro el escamosoLa sombra del arco irisLas juanasLa potra zainaThe Count: Love and HonorLa mujer de mi vidaLa suerte de LoliMalverde: El Santo PatrónSeñora AceroSin Senos No Hay ParaísoCarolina Barrantes


Aktualizace osobnostního profilu Miguel Varoni: 24.3. 2024 02:47