Aaron Sorkin 62 let


Aaron Sorkin se narodil do židovské rodiny, jeho matka byla učitelka a otec právník. Sorkin je již v brzkém věku začal zajímat o herectví. Ještě než začal dospívat, jeho rodiče ho odvezli do divadla, aby viděl představení jako např. „Kdo se bojí Virginie Wolfové?“ Sorkin navštěvoval Syrakusovou univerzitu, sice se mu zprvu nedařilo, ale on se nevzdával a nakonec univerzitu úspěšně dokončil.

Poté se Sorkinovi úplně změnil život, když napsal hru „Pár správných chlapů“. Inspiroval se při telefonu se svou sestrou Deborah. Tato hra mu přinesla velký úspěch. Potom podle této divadelní hry byl natočen film s Tomem Cruisem v hlavní roli se stejným názvem. Začátkem 90. let podepsal Sorkin smlouvu s Castle Rock Entertaiment a napsal scénáře právě pro Pár správných chlapů, Americký prezident a V moci posedlosti. V Castle Rock se setkal i se svou budoucí manželkou. Napsal také námět k filmu Skála nebo přepisoval některé ze scén u filmu Nepřítel státu. Také psal scénáře k několika televizním pořadům.

Sorkinův návrat započal, když mu bylo nabídnuto, aby napsal scénář k filmu Soukromá válka pana Wilsona. Poté napsal scénář k další řežbě Davida Finchera The Social Network. Další nabídky se už jen hrnuly a napsal scénář ke sportovnímu filmu s Bradem Pittem Moneyball. Další scénář vytvořil k životopisnému filmu Steve Jobs. Sorkin vytvořil také spoustu seríálů, ale největší úspěch přišel v roce 2012, kdy napsal scénář k seriálu Newsroom, což byl jeho další velký přelom. V roce 2017 napsal scénář k dalšímu úspěšnému filmu Velká hra.

Sorkin se poprvé oženil v rce 1996, ale v roce 2005 se jejich vztah rozpadl díky workoholismu a častému užívání drog Sorkina. Potom byl ve spoustu vztazích, ale v žádném se zatím úplně neuchytil. Předtím byl Sorkin sice závislý na drogách, ale prohlásil, že už několik let drogu nedal do pusy.


6.6.1961
New York City, New York, USA
Aaron Sorkin csfd

RicardoviA West Wing Special to Benefit When We All VoteChicagský tribunálVelká hraSteve JobsMoneyballSociální síťSoukromá válka pana WilsonaAmerický prezidentV moci posedlostiPár správných chlapůNewsroomStudio 60Západní křídloStudio sport


Aktualizace osobnostního profilu Aaron Sorkin: 3.11. 2023 01:49