David Warner (1941 - 2022)


David Warner měl opravdu krušné dětství. Jeho otec často měnil zaměstnání, a proto se stále stěhovali z místa na místo. David tak vystřídal osm škol, což bylo opravdu těžké. Jeho rodiče se rozešli a svou matku viděl David sedm let poté na smrtelné posteli. Po spoustě příležitostných prací byl přijat na Královskou akademii dramatických umění, kde byl však nešťastný. Po absolvování akademie se stal členem Královské shakespearovské společnosti, kde dostal svou první roli v Tomu Jonesovi (1963). Do povědomí diváků se dostal rolí v dramatické komedii Morgan - Případ zralý k léčení (1966). Tehdy mu bylo necelých pětadvacet let.

David Warner vynikl jak před filmovou kamerou, tak na divadelních prknech. V divadelních inscenacích ztvárnil postavy jak z děl Williama Shakespeara (Sen noci svatojánské, Jindřich VI., Hamlet), tak i dalších klasických autorů.

Na svém kontě má dvě nominace na cenu Emmy, z nichž jedna byla proměněna ve vítěznou - film Masada (1981). David je dvakrát rozvedený (Harriet Lidgren a Sheilah Kent). Z druhého manželství se Sheilah Kent má syna Lukea (1981).


29.7.1941
Manchester, England, Velká Británie
24.7.2022
Northwood, Londýn, England, Velká Británie
David Warner csfd

Mary Poppins se vracíYou, Me and HimBefore I SleepA Thousand Kisses DeepČerná smrtAlbertův odkazLáska k BarbařeDokonalí rodičeMr. Loveday's Little OutingOtec prasátekSweeney ToddZkáza spolku gentlemanůCortexDámy v letechMatrix hunterRovnou do pekelDr. Jekyll & Mr. HydeHearts of GoldPolibek životaMalý jednorožecZbytečné zločinyHornblower II - OdplataHornblower II - VzpouraNebezpečný kódNávrat do ztracené zahradyPlaneta opicVe znamení ohněCinderellaNa počátkuShergarWing CommanderMág HoudiniPoslední skřítekMedvídek Pú a jeho velkolepé dobrodružstvíTitanicVřískot 2Řeč penězMuž v hlavní roliPán šelem -  Braxovo okoRasputinSeven ServantsSiegfried & Roy: Masters of the ImpossibleExperimentFinal EquinoxIce Cream ManLuise knackt den JackpotSigns and WondersZojaInner Sanctum IILoving DeadlySetkáníTěžký zločinŠílenstvíBody Bags: Historky z márniceL'Oeil qui mentNecronomiconPerry Mason: Případ věčného mládíTajemství rytířů DeltaTaking LibertyZamilovaná princezna


Aktualizace osobnostního profilu David Warner: 30.10. 2023 19:55