James Hong 95 let


Hong se narodil v Minneapolis, Minnesota. Jeho otec, Frank W. Hong, emigroval z Hong Kongu přes Kanadu do Chicaga, byl majitelem restaurace. Hong ale zpočátku studoval v Hong Kongu a poté se vrátil zpět do USA ve věku deseti let. Vystudoval stavební inženýrství na univerzitě v jižní Kalifornii, ale později ho vyškolil v oboru herectví Jeff Corey. Hong, přezdívaný "Jimmy" byl silničním inženýrem jedenáct a půl let. Ukončil inženýrsktví a začal provozovat herectví na plný úvazek.

Hrál v řadě filmů a televizních show. Mnohokrát zván jako host v seriálu KUNG FU. Nejvíce známý je jako nesmrtelný čarodějník ve snímku VELKÉ TRABLE V MALÉ ČÍNĚ. Hong také propujčil hlas Daolongu Wongovi, zlému průvodci v "Jackie Chan Adventures v hlas Chi Fua v Disneyho "Mulan". V poslední době hraje spíše role starých kung fu mistrů. Naposledy se objevil v BALLS OF FURY, KUNG FU PANDA a v DEN, KDY SE ZASTAVILA ZEMĚ.


22.2.1929
Minneapolis, Minnesota, USA
James Hong csfd

Kung Fu Panda 4Patsy Lee & The Keepers of the 5 KingdomsProměnaVšechno, všude, najednouWendell a WildBatman: Duše drakaBeast ModeDropaŠkolka pro seniorySherlock KoumesThe Next KillUnfallenBetter CriminalFortune CookieKung-fu Siung-mao 3Monkey King: Hero Is BackComing AttractionsR.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých AgentůThe Lost Medallion: The Adventures of Billy StoneJunkOchránceKung Fu Panda 2Trinity GoodheartHow to Make Love to a WomanDen, kdy se zastavila ZeměKung Fu PandaKlídek, Scooby-Doo!Skóruj!Souboj s DémonemVánoční štěstíŠanghajský polibekBezva jízdaDračí kletbaExit 38One Night with YouAmerican FusionChoose Your Own Adventure: The Abominable SnowmanForbidden WarriorLatin DragonSucker Free CityZúčtováníBiggest Fan, TheIdolDuch podsvětíTaurusUmění bojeSkandální chováníBreakoutBroken VesselsG2Legenda o MulanCatherine's GroveRudý labyrintInfinityKlub tajných agentůKrvavý sport 3Krvavý sport II.: KonfrontaceSouth Beach AcademyGladiator CopGuns and Lipstick


Aktualizace osobnostního profilu James Hong: 17.11. 2023 23:22