Valérie Kaprisky 61 let


Valérie Chérès se narodila 19. srpna 1962 v Paříži v rodině otce realitního makléře. Jméno Kaprisky je dívčí jméno její matky polské národnosti, původně Kaszprziska. Celé dětství strávila v přímořském městečku Cannes, kde byla každé léto svědkem slavného filmového festivalu, jehož atmosféra ji natolik okouzlila, že se rozhodla stát se herečkou. V sedmnácti letech odešla do Paříže, kde se uplatnila jako manekýnka a fotomodelka. Z výdělků si platila několikaměsíční herecké kurzy u Françoise Floreta.

Francouzská herečka vystupovala převážně ve snímcích evropské produkce, s výjimkou remaku U konce s dechem po boku Richarda Gereho, se kterým údajně následně prožila bouřlivý románek. Za roli ve snímku Veřejná žena byla nominována na cenu César 1985 za nejlepší ženský herecký výkon. Měla dostat hlavní roli v dramatu VRAŽEDNÉ LÉTO (1983) místo Isabelle Adjani. V roce 2011 vstupuje do 41. sezóny seriálu Any Human Heart v páté a šesté epizodě v roli Gabrielle. Jako host se představí ve francouzském seriálu JOSÉPHINE, ANGE GARDIEN.


19.8.1962
Neuilly-sur-Seine, Paříž, Île de France, Francie
Valérie Kaprisky csfd

Le Petit Blond de la CasbahPoslední žoldákLes Crimes silencieuxSalaud, on t'aimeC'est mon tourEnvoyés très spéciauxTricheuseMužská srdce 2VytrvalíGalilée ou L'amour de DieuŠkubání v palciMoitié-moitiéAcqua... il fuoco, L'Une place parmi les vivantsSentiments partagésUn Impossible amourToute la ville en parleBrigade des mineursPoklad královny pouštěPoslední z romantičekGlamL'enfant du bout du mondeNoël et aprèsŘekni mi své anoChvění touhyFine è nota, LaL'Amérique en otageMilenaMůj přítel zrádceStradivariCikánkaL'année des médusesLa Femme publiqueU konce s dechemAphroditeLegitimní násilíUne glace avec deux boules ou je le dis à mamanBrantôme 81 : Vie de dames galantesLe Jour se lève et les conneries commencentLes Hommes préfèrent les grossesAstrid et RaphaëlleDemain nous appartientUn si grand soleil


Aktualizace osobnostního profilu Valérie Kaprisky: 20.4. 2024 01:29