France Anglade (1942 - 2014)


France Anglade patřila v šedesátých letech ke zlatovlasým ozdobám francouzské kinematografie, a i když natočila přes čtyřicet filmů – některé z nich i mimo Francii – nepodařilo se jí proniknout do mezinárodního povědomí jako jiným herečkám její generace. Celé její jméno je Marie-France Anglade a narodila se za druhé světové války v Alžírsku, které tehdy ještě patřilo do francouzské koloniální správy. V alžírském městě Constantine strávila dětství, do jejího života zasáhl rok 1958, kdy s příbuznými pobývala na dovolené ve Francii.

Čtyři filmy natočila v Itálii, kromě toho si zahrála s Lexem Barkerem v britské kriminálce TWENTY-FOUR HOURS TO KILL (1964). Ve Francii se mezitím dočkala hlavních rolí v komedii CO SI MYSLÍTE O MÉ SESTŘE? (Comment trouvez-vous ma soeur?, 1963) a ve válečném filmu režiréra Christiana-Jaque HOSTINA ŠELEM (Le repas de fauves, 1964). Titulní roli krásné šlechtičny hrála v historické milostné romanci DRAHOUŠEK KAROLÍNA (Caroline chérie, 1968), která ovšem nedosáhla kvalit ani úspěchu originální verze z roku 1951 s Martine Carol v hlavní roli.

France Anglade se pak další herecké kariéry vzdala a před kamerou se v následujících letech objevovala jen výjimečně a v malých rolích. Pokoušela se sice prorazit i v divadle, právě tam se ale ukázalo, že její herecké schopnosti jsou velmi omezené, takže zájem o ni postupně klesal. Zatím naposledy se objevila v malé roli majitelky obchodu v jedné epizodě seriálu HIGHLANDER (1994).


17.7.1942
Constantine, Alžírsko
28.8.2014
France Anglade csfd

MoneyToubab BiFaux et usage de fauxSortis de routeAldo et JuniorMadame Claude 2Coup de sangLa servanteCaroline chérieLe Plus Vieux Métier du mondeLit à deux places, LeJames Tont operazione D.U.E.Twenty-Four Hours to KillCanzoni, bulli e pupeComment trouvez-vous ma soeur?L'huitre et la perleLe Repas des fauvesBricoleurs, LesClémentine chérieDu mouron pour les petits oiseauxHolky na motorkáchLes veinardsMaskenball bei Scotland Yard - Die Geschichte einer unglaublichen ErfindungQueste pazze pazze donneComme un poisson dans l'eauNeděle ve Ville d'AvrayPařížankyAmours célèbresDénonciation, LaLes Sept péchés capitauxRendez-vous de minuit, LeGuinguetteHighlanderCas de divorceJulien Fontanes, magistratChasse aux hommes, LaPalmarès des chansons, Le


Aktualizace osobnostního profilu France Anglade: 20.11. 2023 04:17