Marcus Nispel 61 let


Pro svůj režisérský debut si vybral remake kultovní klasiky Texaský masakr motorovou pilou produkovaný Michaelem Bayem v jeho produkční společnosti Platinum Dunes. Film vydělal více než 100 miliónů dolarů. Později natočil a produkoval televizní film Frankenstein a celovečerní snímek Cesta bojovníka.

Nispel získal mnoho mezinárodních cen za reklamní spoty. Má na kontě 12 nominací na cenu MTV, z čehož čtyři získal. V roce 1993 byl jeho videoklip k písni George Michaela “Killer, Papa Was A Rolling Stone” označen za nejlepší evropský klip. Jsou o něm natočeny dva dokumenty, v roce 1996 byl zařazen do ročenky časopisu Time “Best of 1996” za kampaň společnosti Fidelity Investments - “A Time Has Come Today.”

Jeho dílo je stálou součástí Muzea moderního umění v New Yorku. V roce 1996 byl oceněn za svoje práci na hudebních videoklipech. Jeho dosavadní práce zahrnuje více než 1 000 reklam a videoklipů.


15.4.1963
Frankfurt nad Mohanem, Západní Německo
Marcus Nispel csfd

ExeterBarbar ConanPátek třináctéhoCesta bojovníkaFrankensteinTexaský masakr motorovou pilouHack/SlashBilly Joel: Greatest Hits Volume IIIAmy Grant: Building the House of LoveRonan Keating: Life Is a RollercoasterBryan Adams: Cloud Number NineCher: Dov'è l'amoreWho Cares a Lot?: The Greatest VideosBryan Adams featuring Melanie C: When You're GoneCher: One by OneFugees: Ready or NotJanet Jackson: Design of a Decade 1986/1996Bette Midler - To Deserve YouCher: Walking in MemphisJanet Jackson - RunawayGloria Estefan - Turn The Beat AroundTevin Campbell: Always in My HeartTevin Campbell: Can We TalkTevin Campbell: I'm ReadyWet Wet Wet: Love Is All AroundGeorge Michael - Killer/Papa Was a Rollin' StoneFaith No More: A Small VictoryC+C Music Factory ft. Freedom Williams - Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)LL Cool J: 6 Minutes of PleasureLadies & Gentlemen: The Best of George MichaelFaith No More: Video CroissantThe Legacy of the Texas Chain Saw MassacreCrystal Lake Memories: The Complete History of Friday the 13thHis Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13thChainsaw Redux: Making a Massacre


Aktualizace osobnostního profilu Marcus Nispel: 19.4. 2024 05:24