David Prowse (1935 - 2020)


Narodil se 1. července 1935 v Bristolu v Anglii. Je bývalý mistr vzpírání. Vlastní tělocvičnu "Dave Prowse Fitness centrum" v Londýně.

V roce 2000 mu byl udělen titul M.B.E.( Řád britského imperia). Královna jej vyznamenává za jeho služby pro charitu a bezpečnost silničního provozu. Předtím, než se dal k filmu, tak se učil inženýrem u společnosti BOAC v Bristolu. Za výkon v roli Darth Vadera v Star Wars byl zařazen na 84. místo ze sta magazínem Premiere za nejlepší filmovou postavu všech dob.

V roce 1971 hrál poradce v Kubrickově MECHANICKÉM POMERANČI. Pro roli byl vybrán kvůli tomu, že dokázal uzvednout kolečkovou židli. V roce 1966 si střihl malou roli známou jako "sir" v CASINU ROYAL. Na začátku roku 2009 mu byla diagnostikována rakovina prostaty. V únoru 2010 oznámil, že se po intenzivní radio terapii v Londýně uzdravil.


1.7.1935
Bristol, England, Velká Británie
28.11.2020
David Prowse csfd

Kindness of Strangers, TheOpen Mic'rsComic Book: The MovieSaving 'Star Wars'Star Wars: Epizoda VI - Návrat JediůThe Rose MedallionStar Wars: Epizoda V - Impérium vrací úderJak se vám líbíGulliverovy cestyLidé zapomenutí časemStar Wars: Epizoda IV - Nová nadějeŽvahlavConfessions of a Pop PerformerFrankenstein and the Monster from HellNeutralizátorTo nejlepší z Bennyho HillaBlack SnakeWhite CargoGo for a TakePás cudnostiVampire CircusCarry On HenryMechanický pomerančUp PompeiiFrankenstein: Děs a hrůzaKřížovkaHammerheadCasino RoyaleCol cuore in golaSouthern TroopersVita lögnerVillém TellThe Hitchhiker's Guide to the GalaxyTake a ChanceA Horseman Riding BySpace: 1999Churchill's PeopleDoctor at SeaSir YellowThe Tomorrow PeopleWarshipArthur of the BritonsAce of WandsCodenameFrom a Bird's Eye ViewDepartment SHark at BarkerShow Bennyho HillaThe ChampionsBoy Meets GirlCallanSoftly SoftlyThe Wednesday PlayDoctor WhoThe Beverly HillbilliesThe SaintThe Edge of NightBehind Closed Doors


Aktualizace osobnostního profilu David Prowse: 27.2. 2024 02:40