Jaroslav Čejka (1936 - 2022)


„Kdyby na mě bylo, tak bych nechal Jardu Čejku naklonovat a do každé rodiny bych jednoho takovýho malýho Čejku dal.“ – Zdeněk Troška v pořadu 13. komnata.

Mnoho let tančil na prknech Národního divadla v Praze. Mezi jeho nejznámější kousky patří imitování slepice, kterou předváděl například v pořadu Silvestr na přání aneb Čí jsou hory Kavčí. Dále jsme ho mohli vidět jako americkou zpěvačku Tinu Turner nebo jako představitele němé éry filmu Charlieho Chaplina. V roce 2007 obdržel cenu Thálie za celoživotní mistrovství.

Objevil se také v několika filmech či seriálech nebo ve videoklipu k písni „Čas nejde vzít zpátky“ od Davida Kollera, kde si zahrál sám sebe.


22.7.1936
Ostrava, Československo
11.10.2022
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Jaroslav Čejka csfd

PamětniceNebát se a nakrástJak se dělá operaChichôtkaO princezně Jasněnce a létajícím ševciPoločas štěstíPutování Jana AmoseBuldoci a třešněTrhákUkradená bitvaZ pohádky do pohádkyNevěstaRevue pro následníka trůnuLidé z maringotekRevue v mlzeAlibi na voděKdyby tisíc klarinetůNoha 22Cyranův ostrovArabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádekGagmanTřešňová babičkaPan TauF. L. Věk13. komnataJaroslav Čejka, už zase 70?Eva Pilarová a hostéZ mrtvého domuDavid Koller: Čas nejde vzít zpátkyZáskokČlovíčekSousediPološeroSlavná hudební číslaMr. GSTo nejlepší z televizního humoruUvolněte se, prosímBarvy životaPo kolenou za HelenouBeneficeNikdo není dokonalýSenzibilšouÚsměvyŠanceV Praze bejvávalo blazeChci být hvězdou v operetěDárkySvatba v naší uliciElixír věčného mládíTahle jízda nekončíDen otevřených dveří aneb Čí jsou hory? Kavčí!Možná přijde i kouzelníkJak byste se zachovaliKam zmizel klaun?Navždy ženo zůstaň ženouZ Prahy až do Monte Carla


Aktualizace osobnostního profilu Jaroslav Čejka: 30.10. 2023 10:16