Paul Eddington (1927 - 1995)


Paul Eddington se narodil 27. 6. 1927 v Londýně manželům Albertovi Clarkovi a Frances Mary Eddingtnovým. Byl věřící člověk a byl členem náboženského hnutí "Společnost přátel". Členové této společnosti jsou známí také jako "kvakeři". Jeho herecká kariéra začala na divadle v roce 1941. Byl členem "Entertainments National Service Association". Tato divadelní společnost objížděla tábory vojáků a hrála pro ně. Paul byl ale vzhledem ke svému pacifismu a náboženskému vyznání z této činnosti vyloučen. Poté získal angažmá v divadle v Sheffieldu.

Jeho životní role na něj ale ještě čekala a přišla v roce 1980, kdy se začal vysílat seriál Yes, minister (Jistě, pane ministře). Zde Paul Eddington ztvárnil postavu Jamese George Hackera, barona z Islingtonu, alias Jima. V tomto seriálu měl ještě funkci ministra pro administrativní záležitosti. Tento seriál se vysílal do roku 1984. V roce 1985 na něj navázal seriál Yes, prime minister (Jistě, pane premiére). Kde už Jim Hacker dosáhl na funkci ministerského předsedy. Ztvárnění této postavy mu vyneslo dekorování Řádem britského impéria.

Od padesátých let trpěl vzácnou formou rakoviny kůže. Tato nemoc se u něj projevila naplno právě při natáčení seriálu Jistě, pane premiére. Způsobovala mu boláky v obličeji a právě proto se po natočení tohoto seriálu stáhl do soukromí.

Těsně před svou smrtí 4. 11. 1995 vydal svou autobiografii "So Far, So Good". Byl od roku 1952 až do své smrti ženatý s Patricií Scottovou Eddingtnovou. Měl s ní tři syny a jednu dceru.


18.6.1927
Londýn, England, Velká Británie
4.11.1995
Londýn, England, Velká Británie
Paul Eddington csfd

Il ritorno di Robin HoodThe Adventures of MoleMiss Marple: The Murder at the VicarageOutside EdgeThe Funny Side of ChristmasSins with Our PermissionBaxterPodivuhodný pan BlundenThe Devil Rides OutRing of SpiesThe PrisonerMan Who Was Nobody, TheBouřlivý letThe Camomile LawnJistě, pane premiéreJistě, pane ministřeHighwayLet There Be LoveThe Good LifeFall of EaglesHine


Aktualizace osobnostního profilu Paul Eddington: 4.11. 2023 10:16