Jarvis Cocker 60 let


Jarvis Cocker (19. září 1963, Sheffield, Anglie, Velká Británie), je britský hudebník, zpěvák, textař, režisér a publicista, vůdčí postava britské skupiny Pulp. Vydal také dvě sólová alba a podílel se na celé řadě dalších hudebních projektů, namátkou albech Marianne Faithfull či albu skupiny Air Pocket Symphony (zde mj. duet s herečkou Charlotte Gainsbourg).

Jako ironický glosátor popkultury a společenského dění vůbec bývá často zván do rozličných diskusních pořadů a talkshow. Jiné pořady, např. různá udílení hudebních cen, naopak moderoval. Výčet jeho televizních a rozhlasových vystoupení je nepřeberný.

V roce 2007 byl kurátorem multižánrového (film, hudba, výtvarné umění, performance) festivalu Meltdown. Zajímavostí je, že do programu zařadil mj. film Jaromila Jireše, Valérie a týden divů. V roce 2005, ve spolupráci s členy skupiny Radiohead Jonny Greenwoodem a Philem Selwayem, přispěl třemi skladbami do filmu HARRY POTTER A OHNIVÝ POHÁR. V samotném filmu pak ztvárnil postavu frontmana pohádkové skupiny The Weird Sisters (Sudičky).

O dva roky později si zahrál sám sebe v romantické komedii HEZKÉ SNY. V roce 2009 namluvil jednu z postav animovaného filmu FANTASTICKÝ PAN LIŠÁK.


19.9.1963
Sheffield, Yorkshire, England, Velká Británie
Jarvis Cocker csfd

Asteroid CityBarákFantastický pan LišákHezké snyHarry Potter a Ohnivý pohárDa Ali G ShowGreg Davies: Looking for KesShut Up and Play the PianoTones, Drones and Arpeggios: The Magic of MinimalismOasis in Their Own Words6 DesiresPulp: o životě, smrti a supermarketechŠest písní Stephena SondheimaDavid Bowie & the Story of Ziggy StardustBurning IceLemmy ForeverGlastonbury 2009The Music InstinctScott Walker: Muž z 30. stoletíLeonard Cohen: I'm Your ManPulp: Ultimate LiveImagineLive ForeverJouneys Into the Outside with Jarvis CockerNobody Does It Better: The Music of James BondMomus Man of LettersPulp: This Is HardcorePulp AnthologyTohle bude boletCharlotte Gainsbourg: Beauty MarkCharlotte Gainsbourg: The OperationNoční Show Jimmyho FallonaTop of the PopsThe BRIT Awards 2007The 100 Greatest Pop VideosThe Culture ShowFriday Night with Jonathan RossLiquid NewsTFI FridaySmash Hits Poll Winners Party 1995Noční show Davida LettermanaLater... With Jools HollandStars In Their EyesWarp Vision: The Videos 1989-2004


Aktualizace osobnostního profilu Jarvis Cocker: 31.10. 2023 05:21