Milly Vitale (1933 - 2006)


Italská kráska Milly Vitale zazářila jako velmi mladá v několika filmech, pak odjela do Ameriky s ambicemi stát se hollywoodskou hvězdou, nakonec se ale musela spokojit s popularitou pouze v evropském měřítku, její sláva však odezněla již koncem padesátých let. Narodila se jako Camilla Vitale do umělecky založené rodiny, jejím otcem byl dirigent Riccardo Vitale, matka Natasha Shidlowski byla tanečnice a choreografka ruského původu.

Na podzim 1954 odcestovala Milly Vitale do Spojených států, její plány oslnit Hollywood však skončily natočením jediného filmu. Životní příběh slavného amerického komika Eddie Foye THE SEVEN LITTLE FOYS (1955), kde hrála hlavní ženskou roli, však nicméně patří k milníkům její filmové kariéry. Svůj soukromý život načas spojila s hercem Danem Daileyem (1915-1978), v rozhovorech sama připustila, že by se v Americe i ráda provdala, ale nakonec se vrátila do Itálie. Koncem padesátých let natočila dva filmy v Británii (TĚLO JE SLABÉ – The Flesh is Weak, 1957; BATTLE OF THE V-1, 1958), znovu točila také ve Francii i ve Španělsku, objevila se i ve hvězdně obsazené americké adaptaci Tolstého románu VOJNA A MÍR (War and Peace, 1956), která se natáčela v Itálii.

V roce 1960 se Milly Vitale provdala, jejím manželem se stal americký podnikatel a naftový magnát Vincent Lee Hillyer (1924-1999), bývalý manžel íránské princezny Fatemeh Pahlaví. Žili spolu v Americe, což také vysvětluje praktický konec hereččiny filmové kariéry, navíc se jí narodili dva synové, Edoardo (*1961) a Vincent (*1964). S Hillyerem se nakonec v roce 1966 rozvedla a vrátila se do Itálie, obnovení herecké dráhy u filmu se jí už ale nepodařilo, naposledy se objevila v menších rolích několika filmů z počátku sedmdesátých let.

Milly Vitale zemřela v Římě 2. listopadu 2006 ve věku 74 let.


16.7.1933
Řím, Lazio, Itálie
2.11.2006
Řím, Lazio, Itálie
Milly Vitale csfd

Grande avventura di Scaramouche, LaContestazione generaleGangsters '70Il medico della mutuaCaterina di RussiaPřídech skandáluRivak the BarbarianAnnibaleTripes au soleil, LesZoras il ribelleBattle of the V-1Canzone del destino, LaDiavolo nero, IlRipudiataThe Flesh Is WeakUn giglio infrantoVojna a mírCantami: Buongiorno tristezzaLa canzone del cuoreThe Seven Little FoysTorna piccina mia!Vendicata!Acque amareDi qua, di là del PiaveEternal FeminasL'eterna femminaLa Figlia di Mata HariLes Deux OrphelinesRaspoutineCondannatelo!Disonorata senza colpaLa pattuglia dell'Amba AlagiNerone e MessalinaNoi cannibaliPer salvarti ho peccatoSe vincessi cento milioniŽonglérA fil di spadaIl figlio di LagardèreIl tenente GiorgioCameriera bella presenza offresi...Il caimano del piaveLa vendetta del corsaroTrieste mia!Cuori sul mareLeone di Amalfi, IlBlack MagicCittà dolente, LaLa sepolta vivaTěžká létaI fratelli Karamazoff


Aktualizace osobnostního profilu Milly Vitale: 21.3. 2024 10:30