Doris Roberts (1925 - 2016)


Doris Roberts - sympatická americká herečka, která proslula svou rolí v sitkomu RAYMONDA MÁ KAŽDÝ RÁD, kde si zahrála matku hlavní postavy Raye Baronea - Marii. O tuto roli se musela poprat se stovkou uchazeček. To se jí vyplatilo a získala za ni 4 ceny Emmy a na 7 byla nominována, mimoto se dělila s obsazením celého seriálu i o Saturn Award. Roli Marie si zopakovala i v jedné z crossoverových epizod DVA Z QUEENSU. Zajímavostí je, že Emmy získala již dříve, a to v roce 1983 za dramatický seriál z nemocničního prostředí - ST. ELSEWHERE. Nominaci na Emmy si vysloužila i za účinkování v seriálu REMINGTON STEELE v hlavní roli s Piercem Brosnanem (1983-1987).

Tuto herečku si můžeme vybavit i z populární komedie ze série filmů o rodině Griswoldových, v hlavních rolích s Chevy Chasem a Beverly D'Angelo. Konkrétně jde o film VÁNOČNÍ PRÁZDNINY z roku 1989, v němž hrála matku Ellen. Podobnou roli ve vánoční náladě si střihla i v jednom díle čtvrté série sitkomu KROK ZA KROKEM, kde si zahrála tetu Ednu. V roce 2006 ztvárnila ve filmu z produkce Adama Sandlera KRÁL VIDEOHER svéráznou babičku hlavní postavy hrané Alanem Covertem. Ve filmu se jako její spolubydlící objevily hvězdy Shirley Jones a Shirley Knight a dále například žhavá Linda Cardellini. V roce 2008 jsme ji mohli vidět v dobrodružné fantasy PŘÍŠERY Z PODKROVÍ.

V roce 2003 získala svou hvězdu na Hollywood Walk of Fame.

Doris Roberts byla dvakrát vdaná. V roce 1956 si vzala Michaela E. Canncatu, se kterým měla syna Michaela, který byl Dorisiným manažerem. S Canncatou se rozvedli v roce 1962, což manžel poněkud neunesl a unesl jejich syna na 6 měsíců. V roce 1963 si vzala Williama Goyena a zůstala s ním až do jeho smrti v roce 1983. Mimo herectví měla velmi ráda zvířata a podílela se i na výcviku vodících psů.


4.11.1925
Saint Louis, Missouri, USA
17.4.2016
Los Angeles, California, USA
Doris Roberts csfd

JOB's DaughterThe Red Maple LeafMerry KissmasNo DepositMalí uličníci: Záchranná miseŠtěstí jako lékCounter CultureMargarine WarsTajný agent v sukniThe 4 to 9ersPhineas a Ferb v paralelním vesmíruPaní Zázračná na ManhattanuPodzimní úplněkPaní ZázračnáPříšerky z podkrovíPravidla hryDržte krok se SteinovýmiJá-tě-vidím.comKrál videoherNáš důmDruhá šanceTurning HomewardVelké dítě Dickie RobertsČas vzpomínekFull CircleKluci z MistletoePo čem touží kluciLáska na první pohledRyba ve vaněMůj obrTajemství N.I.M.H. 2A Thousand Men and a BabyLuční harfaA Time to HealThe Night We Never MetSvatba, nebo pohřeb?Sunset Gang, TheBlind FaithLadies on Sweet StreetMaminku pod stromeček!Simple JusticeV dobrém i zlémVánoční prázdninyJestliže je úterý, musíme být v BelgiiThe Fig TreeČíslo jedna s kulkouOrdinary HeroesKalifornské dívkyLetter to Three Wives, AMe & Mrs. C.Another Woman's ChildLove in the Present TenseDenník Anny FrankovéGood Luck, Miss WyckoffJennifer: Příběh jedné ženyRůžeOnce in Paris...Rabbit TestRuby and OswaldIt Happened One Christmas


Aktualizace osobnostního profilu Doris Roberts: 1.11. 2023 02:40