Jamie Dornan 41 let


Irský herec, model a hudebník, celým jménem James Dornan, který se narodil 1. května v Belfastu, Severní Irsko.

V modelingu se stal velmi úspěšným, stal se modelem pro světové značky jako: Aquascutum, Armani, Calvin Klein, atp. Při jednom z focení poznal herečku Keiru Knightley, se kterou poté tři roky žil.

V hereckém světě ho proslavila role z filmu MARIE ANTOINETTE (2006), kde si zahrál pohledného hraběte Axela von Fersena. V roce 2008 získal hlavní roli v hororu BEYOND THE RAVE, kde ztvárnil postavu Eda. Dalším filmem, kde jsme Jamieho Dornana mohli vidět, je film SHADOWS IN THE SUN (2009). V roce 2012 hrál v seriálu ONCE UPON A TIME, kde ztváril postavu šerifa Grahama a v pohádkovém světě postavu Lovce.

V roce 2013 se oženil s herečkou Amelií Warner a mají spolu dvě dcery. V tom samém roce Jamie zazářil v kritiky i diváky oceňovaném kriminálním dramatu THE FALL, kde si zahrál sériového vraha, který své vražedné myšlenky i činy skrývá pod maskou milujícího otce a manžela. Pro velký úspěch se seriál produkovaný stanicí BBC dočkal už na podzim 2016 třetí a bohužel poslední serie. Hereckou partnerkou mu zde byla Gillian Anderson a pro Jamieho to znamenalo otevřené dveře do světa zvaného Hollywood.


1.5.1982
Belfast, Northern Ireland, Velká Británie
Jamie Dornan csfd

H-BlockPřízraky v BenátkáchRachel Stoneová: Sázka na SrdceBarb a Star jedou do Vista del MarBelfastRomance po irskuTrollové: Světové turnéKonce a začátkySynchronicMá večeře s HervémPadesát odstínů svobodyRobin HoodSoukromá válkaUntogetherPadesát odstínů temnotyAnthropoidDevátý život Louise DraxeThe Siege of JadotvillePadesát odstínů šediFlying HomeShadows in the SunBeyond the RaveMarie AntoinettaTuristaBylo, nebyloSmrt a slavíciPádNové světyEllie Goulding - Love Me Like You DoOscar 2022


Aktualizace osobnostního profilu Jamie Dornan: 30.3. 2024 13:39