Jon Spaihts


Jon Spaihts je americký filmový scenárista a spisovatel. Spaihts je synem Jean Spaihtse, počítačové programátorky, a Jima Spaihtse, který je elektronický inženýr. Spaihts je absolventem Princetonské univerzity.

Spaihts pracoval na filmové verzi „Sv. Jiřího a Draka“ pro Sony Pictures, jenže ten nevznikl a místo něho vznikal film studia Disney s názvem Children of Mars. V roce 2012 podepsal smlouvu se studiem Jerry Bruckheimer Films, aby mohl zadaptovat grafický román Ashleyho Wooda „World War Robot“, jenže místo něj napsal vesmírný dobrodružný film založený na jeho vlastním originálním námětu.

Spaihts je také spoluautorem scénáře k filmu Doctor Strange z roku 2016 od Marvel Studios. Spaihts je zároveň i spoluautorem scénáře k remakeový verzi filmu Mumie (2017), kterou režíroval Alex Kurtzman. V roce 2013 začal Spaihts pracovat na scénáři k remakeu muzikálu Black Hole (1979) od Walta Disneyeho.

Práva k jeho sci-fi scénáři k Pasažérům byla původně prodána společnosti Weinstein, kde hlavní role měly hrát Keanu Reeves a Reese Witherspoon, film měl režírovat režisér Hry o trůny (od r. 2011) Brian Kirk. Projekt byl později odkoupen Sony Pictures v roce 2014. Film byl produkován společností Original Film and Company Films, kde se režie chopil Morten Tyldum a do hlavních rolích byly obsazeny Jennifer Lawrence a Chris Pratt.

Jon Spaihts csfd

Duna: Část druháJustice League DarkDunaDoktor StrangePasažéřiPrometheusČerná hodinaPrometheus: The Weyland FilesDoctor Strange - bonusový prodloužený IMAX trailerThe Furious Gods: Making Prometheus


Aktualizace osobnostního profilu Jon Spaihts: 2.11. 2023 21:08