Ulrich Tukur 66 let


Ulrich Tukur se narodil 26. července 1957 ve Vierheimu (Německo) jako Ulrich Scheurlen. Vyrůstal nedaleko Hanoveru, střední školu však absolvoval v USA, v Bostonu. Tam se také seznámil se svojí budoucí ženou, Amber Wood, se kterou má dvě dcery - Marlene a Lilian. Po škole se však vrátil zpět do Německa a studoval němčinu, angličtinu a historii na Eberhard Karls University in Tübingen. Poté následovalo studium herectví na Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kuns in Stuttgart. Běhemm studia (1980 - 1983) si přivydělával jako muzikant.

Od roku 1989 se začal opět věnovat hudbě, nahrával a založil skupinu Ulrich Tukur & The Rhythmus Boys (Kalle Mews - bicí, Ulrich Mayer - kytara, vokály, Günther Märtens - kytara, vokály). Sám se také usadil do režisérské židle a v Hamburger Kammerspiele Theatre zrežíroval řadu divadelních her (také ve spolupráci s Ulrichem Wallerem). Svůj hlas propůjčil do animovaného hororu FELIDAE. V nekonečném seriálu KOMMISSAR REX jsme jej mohli vidět v roli psychopata Kurta Hauffa, který nakonec zabije hlavního hrdiu Richarda Mosera v podání Tibiase Moretttiho. Zahrál si hlavní roli v čínsko-německém historickém dramatu zachycujícím Nanking masakr spáchaný v Japonsku v letech 1937-1938 JOHN RABE, za svůj výkon ve filmu získal Bavarian Film Award a Film Award in Gold. Ztvárnil také postavu barona v na Oscara novinované DAS WEISSE BAND (2009).

Ulrich Tukur se rozvedl a podruhé oženil, vzal si fotografku Katarharine John a nyní žijí v Benátkách.


29.7.1957
Viernheim, Západní Německo
Ulrich Tukur csfd

Bis zum letzten TropfenDie Geschichte der Menschheit - leicht gekürztVíc než kdy jindyDie UnschuldsvermutungJe to jen úlet, miláčkuMeeresleuchtenMutter kündigtEkocidaJagdzeitPřeběhlíkDospěláci v místnostiUnd wer nimmt den Hund?Der MordanschlagGrüner wird's nichtDie Lebenden und die Toten - Ein TaunuskrimiOdnikudPrvotní štěstíGrzimekHerr Lenz reist in den FrühlingDie AuserwähltenWeek-endsExit MarakéšHimmelfahrt - Der Tote auf dem EisHoustonPinocchioMěsíčňanRommelZettlLargo Winch II: Spiknutí v BarměLe Cochon de GazaDer Grosse KaterGierBílá stuhaJohn Rabe - Ctihodný občan Třetí ŘíšeOtcohraRuka bezhlavéhoRáj na západěDer Mann, dem die Frauen vertrauten - Der Serienmörder Horst DavidDie Frau aus dem MeerSéraphineVražedná stěnaWithin the Whirlwind42 plusMein alter Freund FritzPrchající kůňTen den přijdeDas SchneckenhausProbuzení Šípkové RůženkySvatba mého manželaUne famille parfaiteŽivoty těch druhýchDer Lord von BarmbeckSekeraVzdušný mostDie fremde FrauDreigroschenoper, DieMein Vater, meine Frau und meine GeliebteOperation ValkyrieAmen.Ein Abend mit Evelyn Hamann


Aktualizace osobnostního profilu Ulrich Tukur: 30.10. 2023 10:46