Brett Edwards


Brett Edwards pochází z Louisville, největšího města amerického státu Kentucky. V mládí se věnoval divadelnímu herectví, pohyboval se v prostředí herců místního divadla Actors Theatre. Po dokončení střední školy studoval PR & reklamu na katolické Daytonské univerzitě v sousedním Ohiu. Studium v roce 2009 završil ziskem bakalářského titulu. Následně se přesunul do Kalifornie, kde se živil jako barman a zároveň se pokoušel prosadit jako filmový herec a scénárista.

Jeho raná filmografie do r. 2013 ale čítá především celou řadu krátkých filmů. Z nich nejvýznamnější je THE HEELER (2013) z prostředí amerického rodea. Brett Edwards se na něm podílel i jako scénárista a producent. Snímek získal cenu poroty na MFF v Nevadě a je významný také tím, že si v něm zahrál J. K. Simmons, jenž o rok později získal Oscara za roli ve filmu WHIPLASH (2014).

Patrně i díky této tvorbě se v poslední době dočkal zajímavějších angažmá v podobě menší úlohy vojáka v oscarovém snímku AMERICKÝ SNIPER (2014) či role Jareda Middletona ve filmu THE LONGEST RIDE (2015), kterým se vrátil do prostředí amerického rodea. Vedle toho ztvárnil epizodní role v úspěšných a oceňovaných seriálech KRIMINÁLKA LAS VEGAS (v r. 2014) a TEMNÝ PŘÍPAD (v r. 2015).

Brett Edwards mimo to napsal tři divadelní hry a je autorem (dosud nerealizované) televizní adaptace westernového románu The Black Hills od spisovatele Roda Thompsona. Účinkoval také v televizních reklamách na Jeep či Xbox.

Brett Edwards csfd

Očista navždyImmortalNejdelší jízdaAmerický sniperAmanda LaruParanormal IncidentAmerican Horror StoryNarcos: MexikoSmrtonosná zbraňAmerican Crime StoryNevyšetřenoWestworldChirurgovéVražedné MiamiTemný případMladí a neklidníMedaile cti


Aktualizace osobnostního profilu Brett Edwards: 23.11. 2023 07:05