Nicole Grimaudo 44 let


Nicole Grimaudo se narodila 22. dubna 1980 v Caltagirone na Sicílii a tato 170 cm vysoká jižanská kráska je především velmi aktivní televizní herečkou.

Se sestrami šla na návštěvu do rodiny Luca Di Nardiho a toto setkání proběhlo v tak přátelském duchu, že Nicole svěřila svůj umělecký život agentuře CDA Studio Di Nardo. Po svém debutu v divadle, v roce 1995, pod vedením Gabriela Lavia ve hře IL GIARDINO DEI CILIEGI, se Nicole objevuje v krásných českých lesích, kde se jako romantická hrdinka Sorellina, účastňuje natáčení pohádky pro veřejnoprávní televizi, v režii Lamberta Bavy. Pohádka nese název SORELLINA E IL PRINCIPE DEL SOGNO (SESTŘIČKA A PRINC ZE SNŮ) 1996. Stále ještě jako šestnáctileté děvče, se poté objevuje po boku Michela Placida v krimiseriálu RACKET (1997) v roli Sandry.

Její filmový debut je datován na rok 1998, kdy jí Vittorio a Paolo Taviani obsadili do svého povídkového příběhu z prostředí Sicílie TU RIDI (TY SE SMĚJEŠ). A role to nebyla ledajaká, jednalo se o Liettu, dceru Pirandella. Ve stejném roce jsme Nicole mohli vidět i v muzikálu JOLLY BLU. Na prahu nového tisíciletí, vytvořila „divoký“ charakter Costanzy Donati v situační hudební komedii QUESTA CASA NON E UN ALBERGO (2000). Soundtrack byl produkovaný Caterinou Caselli a písně nazpívala sama Nicole. CD pak vyšlo pod názvem „Sugar“. Nicole na počátku nového tisíciletí, také zvítězila v anketě „Oscar per i Giovani" (Oscar pro mládež), která byla udělena z rukou ministryně kultury Giovanny Melandri a starosty Říma Francesca Rutelliho.

V roce 2003 hrála Nicole dívku Genny, která ztratí hlavu (na nějaký čas i ve svém životě) pro herce Elia Germana (*25.9.1980), v roli Vince v romantickém dramatu LIBERI (VOLNOST). Roku 2004 Nicole mění agenturu a nechává se zatupovat „Link SRL" agenturou, která byla založena ve stejném roce její sestrou Marií Vittorií a dvěma dalšími členy. Nicole je s tímto krokem velmi spokojena.


22.4.1980
Caltagirone, Itálie
Nicole Grimaudo csfd

Tutta colpa della Fata MorganaPasseggeri notturniSynové 'NdranghetyBoris Giuliano: Un poliziotto a PalermoLe leggi del desiderioA testa alta: I martiri di FiesoleNon è mai troppo tardiDobrý den, tátoLa tempestaAll'ultima spiaggiaWorkers - Pronti a tuttoBaciato dalla fortunaL'Amore fa maleNeřízené střelyBaariaBezvadný denGino Bartali - L'intramontabileL'ultima frontieraIl bell'AntonioInganno, L'Un posto tranquilloVolnostZtracená láskaPrigioniere del cuoreFerdinando e CarolinaL'amore oltre la vitaJolly BluKomando posledníchTy se směješSestřička a princ ze snůUn'estate faVivere non è un gioco da ragazziGli orologi del diavoloOgnuno è perfettoImmaturi - La serieMedicina generaleIl mostro di Firenze


Aktualizace osobnostního profilu Nicole Grimaudo: 19.11. 2023 22:34