Isabel Jeans (1891 - 1985)


Isabel Jeans, filmová herečka známá především z Hitchcockových filmů, se narodila 16. září 1891 v Londýně. Isabel měla původně v úmyslu stát se zpěvačkou, ale nakonec svou kariéru začala jako herečka na londýnském jevišti v pouhých 15 letech, kam ji pozval Herbert B. Tree. Na obrazovce se objevila v hlavních rolích němého filmu hned dvakrát: NA ŠIKMÉ PLOŠE (1927) a ŽENA SE ŠPATNOU POVĚSTÍ (1928) v režii pochopitelně Alfreda Hitchcocka.

Herectví se věnoval i Isabelin bratr Desmond, který byl boxerem, její sestra Ursula byla taktéž uznávanou herečkou, která se provdala za herce Rogera Liveseye. Sama Isabel Jeans byla vdaná dvakrát. Poprvé za herce Clauda Rainse a podruhé za advokáta a dramatika Gilberta Edwarda Wakefielda. Isabel milovala dostihy a poker. Zemřela dne 4. září 1985 v Londýně.


16.9.1891
Londýn, England, Velká Británie
4.9.1985
Londýn, England, Velká Británie
Isabel Jeans csfd

Kouzelný KristiánHeavens Above!Přídech skandáluGigiVzpomínka na ItáliiElizabeth of LadymeadGigiGreat DayBanana RidgeBanana RidgePodezřeníGood Girls Go to ParisMan About TownFools for ScandalGarden of the MoonHard to GetSecrets of an ActressYouth Takes a FlingTovarichThe Crouching BeastThe DictatorRolling in MoneySally BishopPower Over MenReturn of the Rat, TheFurther Adventures of a Flag OfficerNa šikmé plošeŽena se špatnou pověstíTriumph Of The RatThe RatTilly of BloomsburyThe ProfligateClouds of WitnessBreakdowns of 1938Windsor Castle


Aktualizace osobnostního profilu Isabel Jeans: 14.3. 2024 15:29