Rick Rubin 61 let


Frederick Jay Rubin je americký producent a bývalý spolupředseda Columbia Records. Spolu s Russellem Simmonsem je spoluzakladatelem Def Jam Recordings a v počátcích pomáhal s nahrávkama Beastie Boys, LL Cool J, Public Enemy, Geto Boys nebo Run-DMC. Rubin jako jeden z prvních popularizoval hiphopovou hudbu, ale zároveň spolupracoval s umělci z jiných žánrů, např. Linkin Park, AC/DC, Johnny Cash, Tom Petty, Metallica, Slayer, System A Down, Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers, Limp Bizkit, Black Sabbath, Billy Corgan, Green Day, Weezer nebo Slipknot apod.

Od roku 1983 se díky DJ Jazzy Jay a LL Cool J začal věnovat i hiphopové produkci. Během spolupráce s Public Enemy pomohl punkové kapele Beastie Boys s přesměrováním na hip hop, což mělo za následek odchod Kate Schellenbach ze skupiny. Rubinovi je rovněž přisuzováno prvenství v míchání rockových a hiphopových kapel. Například spojení raperů Run DMC a rockové kapely Aerosmith.

Rubin je velkým fanouškem profesionálního wrestlingu a má celoživotní předplatné na měsíční akce World Wrestling Federation v Madison Square Garden. V jednom rozhovoru Rubin řekl, že zápasy ho inspirovaly při vývoji Beastie Boys. Myšlenka „zlých rapujících chlápků, kteří dělají opravdu výstřední věci, to vše pochází z lásky k wrestlingu,“ vysvětluje Rubin. Sám legendární Dr. Dre uvedl, že Rubin je vůbec nejlepší producent na světě.

V roce 2007 ho MTV nazvala Nejdůležitějším producentem za posledních 20 let a tentýž rok se Rubin objevil v žebříčku 100 nejvlivnějších lidí světa.


10.3.1963
Long Island, New York, USA
Rick Rubin csfd

Circus MaximusChlapi neutíkajíTougher Than LeatherKrush GrooveBehind the MusicMcCartney 3,2,1Biography: The Nine Lives of Ozzy OsbourneShangri-LaAmerika po roce 2000Breaking the BandMay It Last: A Portrait of the Avett BrothersBetter Than the Original: The Joy of the Cover VersionJmenuji se Johnny CashNot Afraid: The Shady Records StoryThe Tanning of AmericaLegendy rockuMagna Carta... Holy GrailInside Living ThingsOne Track Heart: The Story of Krishna DasRevolutionsMeeting of a Thousand SunsThis Is Jim JonesThe Making of Minutes to MidnightTom Petty and the Heartbreakers: Running Down a DreamShut Up & SingAnd You Don't Stop: 30 Years of Hip-HopJay-Z: Americký raperEnd of the CenturyMaking the VideoBehind the MusicRock & RollRed Hot Chili Peppers: Funky MonksEminem - BerzerkJohnny Cash: God's Gonna Cut You DownJay-Z: 99 ProblemsBeastie Boys: (You Gotta) Fight for Your Right (to Party!)The Work of Director Mark RomanekLinkin Park: Castle of GlassSlipknot - Vermillion Pt. 2Weezer - Perfect SituationTom Petty and the Heartbreakers - WallsUvedení do Rock-and-rollové síně slávy 2021David Letterman: Mého dalšího hosta nemusím představovatZane LoweVH1 Presents the 80'sWWE SmackDown LIVE!Howard SternSaturday Night Live


Aktualizace osobnostního profilu Rick Rubin: 5.3. 2024 10:42