Louis Calhern (1895 - 1956)


Americký herec Louis Calhern se narodil 19. února 1895 v Brooklynu (New York) jako Carl Henry Vogt. Vyrůstal ale v St. Louis (Missouri), kam se rodina přestěhovala když byl Louis ještě dítě. K herectví se dostal náhodou , když si ho všiml na střední škole při hraní fotbalu divadelní režisér jedné kočovné společnosti a nabídl mu angažmá. Následoval návrat do New Yorku, kde působil na broadwayských scénách až do začátku 20. let. Jeho začínající kariéru přerušila první světová válka, když absolvoval svoji vojenskou službu ve Francii. Na filmovém plátně debutoval v roce 1921, když se objevil ve třech filmech : WHAT'S WORTH WHILE?, TOO WISE WIVES a THE BLOT. Následovaly filmy WOMAN, WAKE UP (1922) a THE LAST MOMENT (1923), ale tyto snímky nepřinesly výraznější úspěch. Zlom v jeho herecké kariéře nastal s příchodem zvuku do filmu, kdy se začal výrazněji prosazovat.

Louis Calhern byl čtyřikrát ženatý a všechna manželství nakonec skončila rozvodem. Jeho první ženou byla krátce v letech 1926 - 1927 herečka Ilka Chase. Druhou ženou byla v letech 1927 – 1932 herečka Julia Hoyt. Následovala herečka Natalie Schafer, se kterou žil v letech 1933 - 1942. Jeho poslední ženou byla od roku 1946 herečka Marianne Stewart (dcera německého herce a režiséra Reinholda Schünzela). Manželství skončilo v roce 1955 . Louis Calhern zemřel náhle ve věku 61 let na infarkt. Stalo se to 12. května 1956 v Tokiu v průběhu natáčení filmu Daniela Manna ČAJOVNA U SRPNOVÉHO MĚSÍCE. Jeho roli nakonec ztvárnil herec Paul Ford. Louis Calhern je pohřben na hřbitově Hollywood Forever Cemetery.


19.2.1895
Brooklyn, New York City, New York, USA
12.5.1956
Tokio, Japonsko
Louis Calhern csfd

Forever, DarlingZ nóbl společnostiČajovna U srpnového měsíceDžungle před tabulíThe ProdigalAthenaExecutive SuiteMen of the Fighting LadyRhapsodyThe Student PrinceZrazeníConfidentially ConnieJulius CaesarLatin LoversMain Street to BroadwayRemains to Be SeenInvitationMěsto iluzíWashington StoryWe're Not Married!Zajatec ze ZendyIt's a Big CountryThe Man with a CloakA Life of Her OwnAnnie Get Your GunAsfaltová džungleNancy Goes to RioThe Magnificent YankeeTwo Weeks with LoveĎáblova bránaThe Red DanubeThe Red PonyArch of TriumphPochybná ženaThe Bridge of San Luis ReyUp in ArmsLáska není hříchNobody's DarlingDr. Ehrlich's Magic BulletI Take This Woman5th Ave GirlCharlie McCarthy, DetectiveJuarezFast CompanyHer Husband LiesPřípad kapitána DreyfuseThe Gorgeous HussyThe ArizonianThe Last Days of PompeiiWoman WantedHrabě Monte CristoSweet AdelineThe Affairs of CelliniThe Man with Two FacesDiplomaniacsKachní polévkaStrictly PersonalThe Woman AccusedThe World Gone Mad20,000 Years in Sing Sing


Aktualizace osobnostního profilu Louis Calhern: 19.11. 2023 10:42