Monika Foris Kvasničková 54 let


Bývala dětská herecká hvězda se narodila 10. 12. 1969. Pochází ze sportovní rodiny. Otec byl fotbalista a matka sportovní gymnastka. Její prababičkou byla kabaretní umělkyně Růžena Slavínská. Monika byla velice živé dítě. Sama o sobě tvrdí, že byla nezvladatelná.

Hrála celé své dětství, proto se nikdo nedivil, že její další cesta vedla na konzervatoř. Nebyla ale vzornou studentkou, spíše vystupovala jako rebelka . Více se objevovala před kamerou než ve škole. V pátém ročníku získala nabídku od SEMAFORU. Ve škole dostala nůž na krk. Buď se bude věnovat studiu nebo divadlu. Monika se ani příliš nerozhodovala, vybrala si to, co bylo jejímu srdci nejbližší, divadlo. Hostovala v SEMAFORU. Účinkovala také v ROKOKU nebo Národním divadle.

Na začátku 90. let odcestovala do USA, kde pracovala jako výtvarnice a grafička. První výstavu měla v USA. Vystavovala také v Praze, Londýně atd. Nějakou dobu žila v Německu, Rakousku a Indii, kam se často vrací. Prapadla závislosti na alkoholu. V roce 2001 podstoupila protialkoholní léčbu. V současné době žije se svým synem Simonem v Praze.

Mihla se v nováckém seriálu POJIŠŤOVNA ŠTĚSTÍ, kde vytvořila postavu nafrněné Angličanky, kterou si měl brát Jaromír Hanzlík. Zatím její poslední filmová role byla ve filmu O ŽIVOT, kde hrála matku Zity.


10.12.1969
Praha, Československo
Monika Foris Kvasničková csfd

Dcera čarodějky: Hadí darOttilie von Faber-Castell – Eine mutige FrauZraněná srdceO životWaterloo po českuPravdivý příběh Antonie Pařízkové, lehké holky s dobrým srdcemVražedná přehlídkaBunkrMarkétin zvěřinecKlíče na neděliZámek v ČecháchStudňa mladostiTa naše písnička česká IIVážení přátelé, anoÚtěk ze seriáluCesta do krajiny TyKomu straší ve věžiKontrola kontroloraČekání na PatrikaStíny a šepoty jezeraKrajina s nábytkemHonza a tři zakleté princeznyPánská jízdaŽlutý kvítekPrázdniny pro psaPlácekCarnival RowMísto zločinu OstravaPoraženíTo nevymyslíš!UlicePojišťovna štěstíMaigretObětiHříchy pro pátera KnoxePanoptikum Města pražskéhoMy všichni školou povinníEin Stück Himmel13. komnataOsudy hvězdFIXIT


Aktualizace osobnostního profilu Monika Foris Kvasničková: 3.11. 2023 14:07