Miroslav Vladyka 64 let


Narodil se 24. září 1959 v Praze. V roce 1982 absolvoval herectví na DAMU. Po dvou sezonách spolupráce s Divadlem na Vinohradech byl přijat do stálého angažmá. V roce 1996 přešel do Studia Ypsilon, kde působil až do roku 2002, ale kontinuálně spolupracuje dále. Externě hostuje také v Divadle na Jezerce a v Městských divadlech pražských.

Na TV obrazovkách se objevil i jako moderátor zábavného pořadu ŠANCE a jeho hlas nás provází po celé Zemi v CESTOMÁNII. Pro mnohé je nezapomenutelný jeho dabing jedné z hlavních postav kultovního sci-fi sitcomu britské televize BBC ČERVENÝ TRPASLÍK.


24.9.1959
Praha, Československo
Miroslav Vladyka csfd

Tajemství staré bambitky 2VečírekAndílek na nervySprávnej dresTři bratřiDuch nad zlatoKozí příběh se sýremVánoční hvězdaFimfárum – Do třetice všeho dobrého 3DTajemství staré bambitkyDoktor od jezera hrochůRomán pro mužeBez tvářeU mě dobrýKdo hledá, najdeTajemná truhlaVoděnkaDrátařík a hruška moudrostiIguo IguaLakomecJak chutná láskaPeklem s čertemČerná slečna, slečna ČernáPodzimní návratUniformaJosephineNevěsta pro PaddyhoO princezně z RiminiStínVraždy a něžnostiJak vyléčit JežibabuKouzelný bolehojZdivočelá zeměČernokněžníkCesta do pekla a zpátkyO holiči a barvířiVodnická čertovinaDivoké pivoO kumburské MeluzíněO zasněné ŽofincePoslední slovoZlaté hejnoPastýř a princeznaVikingové z Bronských vrškůBrokovniceErasmovy velké arkányKocourkovO vodníkovi a housličkáchHodina obranyKosmická čarodějnice v ČeboniSkládačkaTalismanZálety koňského handlířeDcera národaHusarská čestPrincezna SlonbidloZachýsek, zvaný RumělkaDokonalý muž, dokonalá žena aneb Návštěva mladé dámyKočičí ples


Aktualizace osobnostního profilu Miroslav Vladyka: 30.10. 2023 20:54