Anita Pallenberg (1942 - 2017)


Anita Pallenberg je herečka a modelka německo-italského původu, mimo filmovou branži známá jako modelka, módní ikona a také pro svou spojitost se skupinou Rolling Stones. Narodila se v roce 1944 za německé okupace v Římě. V mládí odešla z Itálie nejdříve do Německa pracovat jako modelka, nějakou dobu strávila i v okruhu Andyho Warhola v New Yorku.

Mezi její nejvýznamnější role patří postava Velké tyranky v kultovní sci-fi Rogera Vadima Barbarella společně s Jane Fondou v hlavní roli, dále například v dramatu Performance s Mickem Jaggerem. Ve filmu Stoned o posledních dnech Briana Jonese byla ztvárněna herečkou Monet Mazur. Dnes se věnuje zejména módnímu návrhářství.


6.4.1942
Řím, Lazio, Itálie
13.6.2017
Chichester, West Sussex, England, Velká Británie
Anita Pallenberg csfd

4:44 The Last Day on EarthChériNapoli, Napoli, NapoliPan OsamělýLáska prokletáLe Berceau de cristalPředstaveníDillinger je mrtvýMichael KohlhaasBarbarellaCandyVražda a zabitíNaprosto dokonaléCatching Fire: The Story of Anita Pallenberg27: Zemřeli mladíRolling Stones: Exile On Main StreetLa traversée du désirMario Schifano tuttoMarianne Faithfull: Dreaming My DreamsStones in the Park, TheSympathy for the DevilMadonna: Drowned World / Substitute for LoveHideous ManHeads


Aktualizace osobnostního profilu Anita Pallenberg: 30.10. 2023 17:12