Dominic Purcell 54 let


Narodil se 17. 2. 1970 v Anglii a ve dvou letech se s rodinou přestěhovali do Sydney. Po shlédnutí filmu Četa se rozhodl, že vystuduje Divadelní školu pro mladé v Západoaustralské akademii hereckého umění.

V roce 2000 se na něj konečně usmálo štěstí a dostal příležitost ujat se role protivníka ve filmu Johna Woo po boku Toma Cruise Mission Impossible II. Po velmi neúspěšných filmech Bojovníci a Nebezpečná partie přišla v roce 2002 role, která ho vynesla ke hvězdám a přinesla mu nominaci na několik filmových cen. Tím filmem bylo Equilibrium režiséra Kurta Wimmera.

I přes talent, který všem ukázal v roce 2002 v již zmiňovaném filmu Equilibrium, byl stále obsazován spíše do béčkových filmů. Tímto příkladem je i film Nezvaní návštěvníci (2003), Divoká posedlost (2004) nebo akčního thrilleru Blade: Trinity. Tentýž rok (2004) svitla další, tentokrát seriálová naděje v seriálu Dr. House, kde sice účinkoval jen párkrát, ale seznámil se s tolika režiséry, že naděje tu opravdu byla. A taky že přišla! Hned o rok později dostal hlavní roli v jednom z nejlépe hodnocených seriálu Prison Break (2005).

V roce 2006 natočil horor The Gravedancers, v němž hraje klíčovou postavu celého filmu. Nedávno dotočil film „seriálového“ režiséra Michaela Katlemana o partičce novinářů. která se vydá do Jižní Afriky za bájným deseti metrovým krokodýlem, který prý zabíjí okolní obyvatele.Nyní natáčí další thriller Joela Schumachera nesoucí název Town Creek.


17.2.1970
Wallasey, England, Velká Británie
Dominic Purcell csfd

AssassinCassino in IschiaConfidential InformantKrvavě rudé nebeGridlockedIsolationOpuštěníMotelMuži v ringuThe Ganzfeld HauntingTurkey ShootKrálovství VikingůLedová hrozbaNečekaná hrozbaPolicajt na odpisVe jménu krále 3: Síla medailonuÚtok na Wall StreetÚtěk na svoboduHijackedŠpatná karmaDům u vycházejícího slunceElitní zabijáciStrašáciUprchlý vězeňKrvavý potokPrison Break: The Final BreakPo stopách zabijákaThe GravedancersBlade: TrinityDivoká posedlostNezvaní návštěvníciEquilibriumBojovníciNebezpečná partieMission: Impossible IIChřestýšiPrezidentova dceraBílá velrybaLegendy zítřkaBatwomanArrow


Aktualizace osobnostního profilu Dominic Purcell: 21.12. 2023 18:26