Laura Troschel (1944 - 2016)


Po celé Evropě zuří válka a v Sarzaně (provincie La Spezia) obětoval pro svobodu Itálie svůj život německý kapitán Rudolf Jacobs. Je 3. listopadu 1944. Severněji ve Varese naopak jeden člověk na svět přibyl. Narodila se budoucí italská herečka Laura Troschel.

Nejznámější se Laura stala v období, kdy byla manželkou Pippa Franca a hráli společně v mnoha filmech, zejména v komediích, v sedmdesátých letech minulého století. Laura hrála také v sedmdesátých letech v kabaretu s Annou Mazzamauro, Brunem Lanzim či Daniele Formicou. Byla také členkou kabaretního seskupení Bagaglino.

A MOSCA CIECA v roce 1966 a LA PROVA GENERALE v roce 1968 jsou první filmové krůčky Laury ve filmech Romana Scavoliniho. Roku 1971 hrála ve westernu QUEL MALEDETTO GIORNO DELLA RESA DEI CONTI. V mysteriózním thrilleru Daria Argenta ČTYŘI MOUCHY NA ŠEDÉM SAMETU (4 MOSCHE DI VELLUTO GRIGIO) z roku 1971 hrála v roli Marie. Ve filmu hrál i Bud Spencer.

V roce 1973 již hrála s Pippem Francem a to Nicolettu v komedii FURTO DI SERA BEL COLPO SI SPERA. Ještě když hrála v roce 1975 v televizním seriálu ORLANDO FURIOSO a v roce 1976 v seriálu ALLE ORIGINI DELLA MAFIA vystupovala pod pseudonymem Costanza Spada. Někteří novináři se domnívali, že je to její pravé jméno, ona je opravdu ale Laura Troschel. Její dědeček byl Němec. Své pravé jméno začíná v showbyznysu naplno používat od roku 1976. Přichází období společných komedií s Pippem jako byly NERONE (1977), SCHERZI DA PRETE (1978), L´IMBRANATO (1979), IL FICCANASO (1980) a jiné. Za většinou těchto komedií stojí Pier Francesco Pingitore. Po roce 1980 přichází pauza a Laura se vrací nejprve televizním seriálem v roce 1984 a v roce 1985 dostala roli Marianny v dramatu LA GABBIA s Laurou Antonelli.


3.11.1944
Varese, Itálie
29.9.2016
Řím, Lazio, Itálie
Laura Troschel csfd

Sottile fascino del peccato, IlDi che peccato sei?Domani è un'altra truffaImperia, la grande cortigianaRaul - Diritto di ucciderePalestra, LaVilla AdaDelittiMercenari raccontano, IV pastiCiao marzianoFiccanaso, IlIQ tykveTutti a squolaScherzi da preteNeroneLa prima notte di nozzeL'uomo dagli occhiali a specchioFurto di sera bel colpo si speraPatroclooo!... e il soldato Camillone, grande grosso e fresconeQuel maledetto giorno della resa dei contiČtyři mouchy na šedém sametuIl sesso degli angeliProva generale, LaA Mosca ciecaIl bello delle donneI ragazzi del murettoAppuntamento a TriesteProfessione vacanzeC'era una volta RomaAlle origini della mafiaOrlando furioso


Aktualizace osobnostního profilu Laura Troschel: 19.3. 2024 08:14