Debra Monk 75 let


Debra Monk je americká herečka, zpěvačka a scénáristka.

Jednu dobu pracovala jako číšnice i zpěvačka rockabilly a během této doby spolupracovala na muzikálu Pump Boys and Dinettes, napsaného dle jejích vlastních zážitků. První uvedení tohoto muzikálu proběhlo na off-Broadwayi a skončilo nominací na Tony Award za nejlepší muzikál pro rok 1982.

V roce 1993 vyhrála cenu Tony Award pro nejlepší herečku v dramatu REDWOOD CURTAIN /1995/. Také obdržela dvě nominace na tutéž cenu. První v roce 1994 v kategorii pro nejlepší herečku za revival režiséra Williama Ingeho PICNIC a v roce 1997 za roli v muzikálu STEEL PIER.

V mystery thrilleru s Al Pacinem THE DEVIL'S ADVOCATE /1997/ ztvárnila roli Pam Garetty zatímco v komediálním dramatu SAVAGES /2007/ hrála postavu Nancy Lachman. V roce 1999 ale už vyhrává svou první cenu Emmy Award pro vynikající herecký výkon v guest roli za seriál NYPD BLUE /1993-2005/.


27.2.1949
Middletown, Ohio, USA
Debra Monk csfd

Vstaň a padniDrewDemoliceCo by kdybyAss BackwardsSlečna nebezpečnáHodně štěstí, Charlie: Film o velké cestěLáska a jiné kratochvíleVelký Buck HowardDivošiProducentiTemné vodyPalindromyBriar PatchEloise a VánoceEloise v hotelu PlazaMilwaukee, MinnesotaMusic manTanec s vášníSkandál BulworthEllen FosterSvatba narubyĎáblův advokátKlub odložených ženPostel plná růžíSmrtící léčbaVzala jsem si mrtvého mužeZkouška ohněmBezstarostnáJeffreyMadisonské mostyRedwood CurtainOtázky a odpovědiBeze strachuPoslíčekPředehra k polibkuNemocnice New AmsterdamPozlacený věkAt Home with Amy Sedaris


Aktualizace osobnostního profilu Debra Monk: 18.11. 2023 00:22