Chiara Muti 51 let


Chiara Muti, italská herečka rodačka z Florencie, je především herečkou divadelní, ale má na svém kontě také něco přes deset filmových rolí.

Ve filmu debutovala Chiara v roce 1998 a to v televizním snímku LA CASA BRUCIATA v roli Luisy. Ve stejném roce hrála ve filmovém dramatu ONOREVOLI DETENUTI. V roce 1999 hrála jako Gabriella Simony ve filmu Pupi Avatiho LA VIA DEGLI ANGELI. Snímek byl oceněn na festivalu v Montrealu a měl několik nominací (Zlatý glóbus, Stříbrná stuha). Další oceňovaný snímek je IL PARTIGIANO JOHNNY (2000). Roku 2010 hrála Chiara také v komedii Carla Sartiho GOODBYE Mr. ZEUS! Komedie o mladém bankovním úředníkovi Albertovi (Fabio Troiano) a jeho sousedce a přítelkyni Adelaide (Chiara Muti). Matku Adelaide hrála Alessandra Frabetti.

Chiara se v roce 2007 a 2008 objevila ve dvou televizních seriálech LA STRANA COPPIA a L´AVVOCATO GUERRIERI. Roku 1999 získala cenu „Grolla d'Oro“ za nejlepší herecký výkon (role Cornelie) ve filmu ROSA E CORNELIA (1999). Za roli Rosy získala Stefania Rocca Zlatý glóbus. V roce 2000 vystupovala Chiara na Festivalu dei Due Mondi.

Chiara trpí dermatitidou, což je psychosomatické porucha, jedná se o ekzém kůže a Chiara musí používat množství pleťových léčivých krémů. Její krk je také citlivou partií a protože často zpívá na jevišti, používala i šátek kolem krku a množství propolisu před vystoupením. Musela si nechat odstranit také krční mandle. Za svůj hřích považuje to, že jí příliš mnoho čokolády a příliš mnoho másla. Žije mezi Itálií a Francií a pařížské máslo je pro ní prý neodolatelné. Jako dítě zažila hrozný zážitek, když měla anafylaktický šok z léku. Naštěstí byla včas zachráněna.


27.2.1973
Florence, Itálie
Chiara Muti csfd

Goodbye Mr. Zeus!MusikantenCome se fosse amoreIl Partigiano JohnnyRosa e CorneliaIl guardianoLa bombaLa via degli angeliCasa bruciata, LaOnorevoli detenuti


Aktualizace osobnostního profilu Chiara Muti: 21.10. 2023 19:30