Lang Jeffries (1930 - 1987)


Původem kanadský herec Lang Jeffries začínal v amerických televizních seriálech, většinu velkých filmových rolí odehrál později v západní Evropě, poté se vrátil do Ameriky, jeho kariéra ale skončila s odchodem z Itálie v závěru šedesátých let. Narodil se v kanadském Ontariu, ale od mládí žil ve Spojených státech, kde získal trvalý pobyt a jako voják americké armády se zúčastnil korejské války. Po návratu do civilu vystřídal několik zaměstnání, díky své atraktivní vizáži nakonec našel zázemí v televizi.

Manželství s Rhondou Fleming skončilo v lednu 1962 rozvodem, oba ale ještě nějakou dobu kvůli pracovním závazkům setrvávali v Evropě. Lang Jeffries (v titulcích někdy uváděný tako jaké Jeffrey Lang) se tehdy stal vyhledávaným představitelem kladných hrdinů ve špionážních filmech a v tomto žánru natočil v polovině šedesátých let přes deset filmů nejen v Itálii, ale také ve Francii nebo Španělsku (REMBRANDT 7 ANTWORTET NICHT, 1966; CIFRATO SPECIALE, 1966; COPLAN OUVRE LE FEU A MEXICO, 1967), hlavní roli hrál také ve sci-fi snímku …4…3…2…1 SMRT (…4…3…2…1 morte, 1967), jako byzantský vojevůdce Belisarius se objevil i v mezinárodním dvoudílném projektu BOJ O ŘÍM (Kampf um Rom I., II. – 1968-1969).

V sedmdesátých letech se Lang Jeffries vrátil do Ameriky, tady se ale před kamerou uplatnil již zřídka a v menších rolích, které mu nabídl například režírující kaskadér H. B. Halicki (DEADLINE AUTO THEFT, 1983). Se svou druhou manželkou Mary zřídil a provzoval v kalifornském Huntington Beach uměleckou galerii. V Huntington Beach také v soukromí prožil poslední léta svého života a zemřel 12. února 1987 ve věku 56 let. Zanechal po sobě 25 rolí v západoevropských filmech a třech amerických seriálech.


7.6.1930
Ontario, Kanada
12.2.1987
Huntington Beach, California, USA
Lang Jeffries csfd

Firebird tornádoThe JunkmanMean MotherHombre que vino del odio, ElLe Mans scorciatoia per l'infernoBoj o Řím II.A suon di luparaBoj o Řím I.Réquiem para el gringo...4 ...3 ...2 ...1 ...morteEntre las redesLes Têtes brûléesLotosblüten für Miss QuonAffare Beckett, L'Cifrato specialeLe spie uccidono in silenzioNostro agente a Casablanca, IIRembrandt 7 antwortet nicht...Agente X 1-7 operazione OceanoL'incendio di RomaSpada per l'impero, UnaCleopazzaDon't Knock the TwistSolo contro RomaLa rebelión de los esclavosRipcordOverland TrailRescue 8


Aktualizace osobnostního profilu Lang Jeffries: 30.10. 2023 16:05