Michael Nouri 78 let


Michael Nouri je americký televizní a filmový herec. Narodil se v hlavním městě Washingtonu D.C., matce Glorii (rozené Montgomery) a otci Edmondu Nourimu. Má irsko-irácké kořeny. Nouri krátce navštěvoval Rollins College ve Winter Parku na Floridě, ale promoval na Emerson College v Bostonu. Jeho otec pracoval jako obchodník se životním pojištěním.

Nouri účinkoval na Broadwayi zejména jako král Marchand v muzikálu VICTOR/VICTORIA s Julií Andrews v letech 1995-1997. 24. Května 2010 začal účinkovat v americké soap opeře ALL MY CHILDREN v roli Caleba Cooneyho, zamilovaného do postavy Ericy ztvárněné Susan Lucci. Nazpíval úvodní znělku pro soap operu SEARCH FOR TOMORROW společnosti CBS’ (1951) v sezóně 1976, kde hrál postavu Stevea Kazlowa.

Jeho bývalá manželka trpěla vícenásobnou sklerózou a právě kvůli tomuto životnímu trápení poskytl své služby jako ambasador pro National Multiple Sclerosis Society. V roce 2003 ukončil dlouholetý vztah s herečkou Romou Downey. Strávil tři měsíce jako prodejce pojištění aby se mohl plně věnovat herectví. Na stadionu L.A. Clippers, který pravidelně navštěvoval spolu s hercem Garym Buseym, potkal svou filmovou agentku Vicki Roberts.

V současnosti žije ve Fort Lauderdale na Floridě a zpívá v biografickém muzikálu o francouzské sochařce Camill Claudel nazvaném prostě Camille, v Goodspeed Opera House v Connecticutu. V něm hraje jejího milence, také sochaře Augusta „The Thinker“ Rodina.


9.12.1945
Washington, District of Columbia, USA
Michael Nouri csfd

My Favorite GirlfriendThe GrottoVysněný životDokonalý ženichTeleiosŽena jde napředThe SqueezeOsud mé dceryHunt for the Labyrinth KillerA Dark PlanEasy Rider: The Ride BackKaždým dnemSinatra ClubEmpire StateNávrhNepřemožitelnýPoslední prázdninyKlub osamělých v Boynton BeachSearching for Bobby DKleptomankaStueyTerminál61*Carman: The ChampionDruhé líbánkyKrásní & úžasníOsudové setkáníPicture ThisProkleté dědictvíHarlequin 7 - Důvod ke svatběOverkillDo krajnostiHologram ManMezi láskou a ctíVictor/VictoriaEyes of TerrorInner Sanctum IILady In WaitingAmerican YakuzaBez šanceDa Vinci's WarVálečná kořistJasnovidecReportérkaThe Sands of TimeV náručí vrahaVrah na zakázkuČerný ledOsudyTotální odhaleníCaptain AmericaFalešná idylaFatal SkyHonba za dědictvímLittle VegasQuiet Victory: The Charlie Wedemeyer StoryTajemné zloBetween Two WomenGoBots: War of the Rock LordsRage of Angels: The Story Continues


Aktualizace osobnostního profilu Michael Nouri: 18.11. 2023 00:26