Bruno Cremer (1929 - 2010)


„Smích je mým koníčkem, raději se směju, než myslím.“

Bruno se již jako dítě rozhodl, že bude hercem. Jeho rodiče s představou budoucího zaměstnání svého syna souhlasili, matka dokonce Bruna v jeho plánech podporovala a pomáhala mu s přípravou na zkoušky na konzervatoř. Bruno Cremer se stal součástí slavného ročníku, který promoval v roce 1953. Na konzervatoři se setkalo malé souhvězdí francouzského filmu v čele s Jean-Paul Belmondem, následovaném Bruno Cremerem, Claudem Richem, Pierrem Vernierem, Jeanem Rochefortem a Jean-Pierre Mariellem.

Po absolutoriu konzervatoře nastoupil Bruno Cremer v známém pařížském divadle Théâtre de l'Oeuvre. Již jako elév si získal úctu kolegů coby vynikající představitel především dramatických postav. Hrál Shakespeara, Wildea i Becketa.

Ještě během studií na konzervatoři se Bruno Cremer objevil ve zcela zapomenutelné roličce muže z krabice ve filmu LES DENTS LONGUES (1952). Proto za faktický debut můžeme označit spíše mluvenou roli Bernarda v kriminálce QUAND LA FEMME S'EN MÊLE (1957).


6.10.1929
Saint-Mandé, Seine (nyní Val - de - Marne), Francie
7.8.2010
Paříž, Île de France, Francie
Bruno Cremer csfd

Là-haut, un roi au-dessus des nuagesZatracený otecPod pískemTaxi de nuitUn vampire au paradisMoneyAtto di doloreLe Diable en villeTumultesVražedné kómaBar TangoCeux de la soifL'Union sacréeLéto revoluceSňatek bez domovaLettera dal SalvadorAdieu je t'aimeDe bruit et de fureurFalschVečerní úborDerborenceL'énigme blancheLe transfugeLe matelot 512Pažbou do zubůCena za nebezpečíEffractionUn jeu brutalCe fut un bel étéJosephaPaříž, jednou večerProbuď se, špioneAiméeLa Puce et le privéČerný talár pro vrahaAnthraciteLegie na KolweziMême les mômes ont du vague à l'âmeTraque, LaUne page d'amourCet homme-làOn efface toutDocela obyčejný příběhL'ordre et la sécurité du mondeMzda strachuDobrák a zlí lidéLovec hlavLa chair de l'orchidéeLe ProtecteurPodezřelíSans sommationAtentát v PařížiL'amante dell'Orsa MaggioreBiribiCran d'arrêtLe Temps de mourirPour un sourireModré goloáskyBye bye, Barbara


Aktualizace osobnostního profilu Bruno Cremer: 4.11. 2023 12:06