Joel Murray 61 let


Televizní a filmový herec, scénárista a režisér Joel Murray se narodil 17. dubna 1963 ve Wilmette, státě Illinois. Vyrůstal v irské katolické rodině devíti dětí, matky poštovní úřednice, otce prodavače řeziva. Sourozenci Brian, John a nejznámější Bill jsou také herci. Joel již na střední škole projevil vůdčí schopnosti, byl kapitánem školního fotbalu a zároveň leadrem muzikálů. Jeho kariéra začala v Chicagu, kde účinkoval v různých improvizačních divadlech.

Skromný Joel se považuje za pracujícího muže-herce a pozice v pozadí mu vrásky nedělá, relativní anonymita mu naopak vyhovuje. Svůj podmanivý hlas již přes deset let propůjčuje reklamě na Cheetah. Od roku 1989 je ženatý s herečkou Elizou Coyle, mají spolu čtyři děti. Společně s bratry vlastní restauraci Caddyshack, jejíž název je vzpomínkou na sportovní komedii z 80. let. Svůj volný čas dělí mezi psaní scénářů, hraní golfu a koučování synů v basketbalu a baseballu.


17.4.1963
Wilmette, Illinois, USA
Joel Murray csfd

Mike a MollyPoslední chlapFunny or Die uvádí...Teorie velkého třeskuDharma & GregStill StandingSweet Spot, TheMerry Good EnoughMonumentsHoliday HellThe Last WordSofie a vycházející slunceSr. PigZabít ReaganaBloodsucking BastardsLambOpen Tables7 minutD-TEC: PilotUniverzita pro příšerkyjOBSSázka na favoritaBůh žehnej AmericeUmělecVražedná sekera IIVýhled odsudZevláciHatchetNikdo se nic nedozvíTitletownIt's All About YouTenká růžová čáraEncino WomanThe Cable GuyJenom TyKlaun ShakesStrašidelné VánoceLong GoneZtřeštěné létoHeelsInstalatéři z Bílého domuBob miluje Abisholu


Aktualizace osobnostního profilu Joel Murray: 30.10. 2023 21:06