Alexej Dmitrijev 48 let


Pravý ruský bohatýr. To je první, co člověka napadne, když se na plátně, na obrazovce nebo na jevišti objeví nepřehlédnutelná, 202 cm vysoká postava Alexeje Jurjeviče Dmitrijeva. Alexej se narodil 1. 1. 1976 v Moskvě (někdy je jako místo narození uváděna Jaroslavl). Jako dítě byl, i když by to málokdo vzhledem k jeho tělesné konstituci hádal, stonavé, rozmazlené děcko. Rozmazlenost přešla v umanutost a umanutost v tvrdohlavost, která ho vedla k dosažení vytyčeného cíle.

V prvním roce studia měl pocit, že se minul povoláním, učení mu nepřinášelo takové uspokojení, jaké očekával. Vše se ale brzy změnilo a Alexej mohl naplno rozvinout svůj talent. Po absolvování školy byl přijat do Jaroslavského komorního divadla. Nyní už mu zbývalo jenom čekat až nastane vhodná příležitost. Ta nastala v roce 2001. Bandita, osobní strážce, kat, žárlivý manžel, sportovec, mutant, lovec, všechny tyto role byly psány přímo pro Alexeje. První hlavní roli dostal ve filmu PUTEVOY OBKHODNIK (Podomní obchodník 2007), v mystickém filmu z tajemného prostředí mýty opředeného moskevského metra. Již před tím se objevil v epizodní roli ve filmu VLKODAV Z KMENE ŠEDÝCH PSŮ (2006) a v osmidílném seriálu PEČORIN. HRDINA NAŠÍ DOBY podle předlohy M. J. Lermontova. Dalším seriálem, kde hrál, byl seriál ISAJEV (2009), o legendárním rozvědčíkovi (tato literární a filmová postava je divákům známá pod krycím jménem Stierlitz ze seriálu Sedmnáct zastavení jara), kde se objevil v druhém dílu seriálu v roli námořníka Kolikova. V tomto seriálu se sešla ruská herecká elita – Daniil Strachov, Michail Porečenkov, Jurij Solomin a řada dalších. V letech 2008 a a 2009 se objevil v roli mutanta v obou dílech Bondarčukova filmu OBITAEMYY OSTROV. Rok 2010 mu přinesl roli ve válečném dramatu BRESTSKÁ PEVNOST. Po dramatech z války či z jiných planet přišla SKUTEČNÁ POHÁDKA (2011), Ilja Muromec v Alexejovi získal skutečně důstojného představitele. Ve stejném roce hrál ještě v jedné komedii a to ve filmu PĚT NEVĚST o milostných peripetiích mladých pilotů v poválečném Berlíně. V roce 2012 žánr komedie opustil, v detektivním seriálu ŠPICL se můžeme těšit na komplikované mezilidské vztahy Ruska v roce 1948.

Ať budoucnost Alexejovi přinese jakékoliv role, můžeme si být už teď jisti jednou věcí, k přehlédnutí nebude, ať by se o to snažil sebevíc.


1.1.1976
Jaroslavl, Rusko, Sovětský svaz
Alexej Dmitrijev csfd

Baba Jaga spasajet mirByťBabkiBender: NachaloDoč tmyBlažennyjPuť na ostrov katoržnychNovogodnij pěrepolochNočnyje stražiPogoňa za šeděvromProtiv vsech pravilBatalonOchranaAstra, I Love YouBolšaja ržakaJolki 2Pět nevěstRealnaja skazkaBrestská pevnostMoskva, ja ljublju těbja!Naša Russia. Jajca SuďbyStěrva dlja čempionaV Centurija: V poiskach začarovannych sokroviščVelkokníže JaroslavKanikuly strogogo režimaObitajemyj ostrov. SchvatkaPuťSamyj lučšij film 2Ten štastlivecZapreščennaja realnosťMiražOčeň russkij detektivTajemný ostrovPoceluji padšich angelovSběratelSvjatoje děloGeroj našego vremeniVlkodav z kmene Šedých psůBibliotěkarDělo o propavšej děrevněPoslednij děň vojnyGeroj po vyzovuK jezeruZeljonyj furgonŽivaja minaMajor Sokolov. Igra bez pravilPo tu storonu smertiTajnyj gorod 3OpekunČužaja dočDěd Mazajev i ZajcevyMindalnyj privkus ljubviRozyskPalačPoslednij janyčarTajnyj gorod 2Volčje solnceBalabol


Aktualizace osobnostního profilu Alexej Dmitrijev: 30.10. 2023 11:08