Torkel Petersson 54 let


Ola Torkel Petersson se narodil 19. srpna 1969 v Sankt Peters församling, ve městě Lund, ve Švédsku. V mládí sníval o tom že jednou bude operní zpěvák a dokonce i navštěvoval hudební školu v Malmo. Časem ale začal se zajímat o divadlo a tak v letech mezi 1988 a 1991 vystudoval divadelní akademii v Stockholmu. Od roku 1994 byl členem regionálního divadla Folkteatern v Gävleborg a poté až do roku 2002 v divadle Gothenburg City Theatre, kde hrál třeba i v Hamletovi.

Torkel se ve svých filmech se vyznačuje hrou, která s velkým citem skloubí lehkost a drama v postavách. Svůj cit pro dramata mohl dál rozvíjet také ve filmu Pojďme si hrát v roce 2003. Tentýž rok dostal další ocenění -Shooting Stars- na filmovém festivalu v Berlíně. Taky film Patrik - věk 1,5 o několik let později patří mezi to nejlepší v jeho kariéře.

V poslední době velmi pozitivní ohlas získalo rodinné drama Eskil & Trinidad a vedle herectví byl taky co-producentem nejlepšího drama seriálu za rok 2012 ve Švédsku, seriál 30 grader i februari.


19.8.1969
Lund, Malmöhus län, Švédsko
Torkel Petersson csfd

Mimo stopuHalvdan VikingBecker - Kungen av TingsrydZemě jahodBezchybný plánNekonečné létoEskil a TrinidadJízdenka do AntibesSvensson Svensson ...i nöd & lustFarsanNasty Old PeoplePatrik - věk 1,5OffsideDoxaNorrmalmstorgOkamžitý nápadPojďme si hrátPolicajtiV Číně jedí psy 2Honem! Honem!Noll toleransDe dagar som blommorna blommarTorpedernaTjockare än vatten30° i februariHjälp!Leende guldbruna ögonSjätte dagenKallduschAlvaretSamma som duJaktenHöstminnenGomorronThe 19th Annual Primetime Emmy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Torkel Petersson: 24.4. 2024 07:35