Jevgenija Brik (1981 - 2022)


Pohledná, elegantní, 171 cm vysoká Jevgenija Vladimirovna Chrivskaja se narodila 3. září 1981 v Moskvě. Vystudovala hudební školu nesoucí jméno slavného violoncellisty a dirigenta Mstislava Rostropoviče, jejím hudebním nástrojem byl klavír. Pracovala jednu dobu jako modelka pro moskevský prestižní All-Union Dům oblečení, který se nacházel v ulici Kuzněckij Most, na této adrese byl od poloviny roku 1940 - 2002. V roce 2004 úspěšně absolvovala GITIS, známou a uznávanou Ruskou Universitu divadelních umění. Je to nejstarší a největší divadelní škola v Rusku. Účinkovala v úspěšném absolventském představení „Za zavřenými dveřmi." Kromě rodného jazyka plynně hovoří a ovládá i angličtinu.

Před kamerou se Jevgenija poprvé objevila v roce 2001. Ve snímku Zajímaví muži využil režisér vlastně jen její půvab a vzhled a svěřil ji malou roli hezké dívky. To ve filmu Severnoje sijanije z téhož roku, už dostala trochu větší roli zdravotní sestry z jednotky intenzivní péče. Díky svému vzhledu si zahrála v několika TV seriálech, kde ale postupně dokázala, že hrát opravdu umí. To se naplno projevilo v roce 2005, kdy dostala svou první hlavní roli. Bylo to v dobrodružné komedii Graf Montenegro, kde si zahrála postavu odvážné krásky jménem Slavka. V tomtéž roce se ale také objevila jako nepřehlédnutelná Kalinka v deseti epizodách i u nás vysílaného a velmi slušně hodnoceného belgického koprodukčního TV seriálu Matrjoški.

Další hlavní role sice následovaly až v roce 2008, zato jak v televizních projektech, tak i na plátnech velkých kin, kde se objevila postupně jako Dina (Láska jako motiv), Jana (S.S.D. - Spojení nenavázáno) a hlavně nezapomenutelná uvědomělá hezká komsomolka Káťa (Šviháci, režie Todorovskij) s hláškou: „Jsi horší než nepřítel Melsi. Jsi zrádce." Byla to doposud určitě jedna z těch několika jejích nezapomenutelných nejlépe zahraných filmových postav. Ostatně film Šviháci, který u diváků i odborných kritiků kladně zabodoval a byl velmi dobře hodnocen, měl veliký úspěch nejen doma, ale i v zahraničí, kde všude obdržel několik významných ocenění. Samotná Jevgenija byla za roli Káti nominovaná v Nika Awards 2009 na cenu Nejlepší herečka ve vedlejší roli.

Všechny tyto postavy ji posunuly k dalším úspěšným a zajímavým filmovým projektům, určitě je potřeba zmínit minimálně její přitažlivou, ale na první pohled dosti chladnou učitelku němčiny Kiru Valeryevnu z nádherného a i v zahraničí hodně oceňovaného Zeměpisce, který propil glóbus. Zajímavé role a postavy se množí a to nejen doma v Rusku. Od roku 2010 jsou to každoročně úspěšně zvládnuté minimálně dvě postavy, ale třeba v roce 2013 jich už bylo dokonce celkem pět, v roce 2014 čtyři. A to je moc dobře, že tato sympatická šikovná herečka dostává konečně tolik příležitostí.


3.9.1981
Moskva, Rusko, Sovětský svaz
10.2.2022
Los Angeles, California, USA
Jevgenija Brik csfd

MilenkyOděsaPjatnicaMoskva nikogda ně spitJolki 1914Zeměpisec, který propil globusSolo na saxofoněVzroslaja doč, ili test na...S.S.D. - Spojení nenavázánoŠviháciTiskiGraf MontenegroIntěresnyje mužčinySevernoje sijanijeBombaFantomAdaptacijaDětkiOptimistySadovoje kolcoEti glaza naprotivNě pokidaj meňaŤomnyj mir: RavnověsijeDolgij puť domojMama-dětěktivOttěpelDoroga na ostrov PaschiDostaviť ljuboj cenojVremja dlja dvojichMatrjoškiVyzovKamenskaja


Aktualizace osobnostního profilu Jevgenija Brik: 5.11. 2023 17:38