Rob Stewart 62 let


Narodil se 23. července 1961 v městečku Bramalea, v kanadské provincii Ontario. Jeho otec pracoval jako úvěrový manažer, matka byla ředitelkou realitní kanceláře. Roberta Thomase Stewarta, jak zní celé jeho jméno, odmalička lákal sport. A co by to byl za Kanaďana, kdyby to nebyl právě hokej. Snil o kariéře profesionálního hokejisty (jeho vzorem byl Wayne Gretzky). Hokej hrával aktivně až do svých 17 let, kdy jeho sen o sportovní kariéře ukončilo bolestivé poranění ledviny od špičky hokejové hole.

Život mu změnil až seriál VRAŽEDNÉ POBŘEŽÍ (SWEATING BULLETS/TROPICAL HEAT). Producenti tehdy hledali pro hlavní roli nějakého postaršího plážového povaleče, typu Nicka Nolteho. Rob na konkurs přišel s dlouhými vlasy (na holiče neměl), uválený a s těžkou kocovinou. Tvůrcům se však kupodivu zalíbil a dokonce ho později žádali, aby si své vlasy nenechával ostříhat. Vražedné pobřeží mělo nakonec 66 dílů a z „kanadského bezdomovce“ udělalo najednou známého herce a idol mnoha žen a dívek, potažmo i vzor leckterých kluků. Stejně jako jeho rodiče, i Rob mohl být spokojený („Kde jinde může být člověk totální smolař a brát za to peníze?“). Díky seriálu mohl Rob splatit konečně všechny své dluhy nejen věřitelům, ale i rodině, bohužel však také přišel o svou dlouholetou přítelkyní. Nemusel však smutnit dlouho, neboť se během natáčení první série v Mexiku seznámil se svou budoucí ženou Celianou, mexickou kameramankou, která mu nakonec v roce 1996 porodila syna.

Od VRAŽEDNÉHO POBŘEŽÍ hrál Rob v různých nezávislých filmech. Vystupoval často i nadále v rolích detektivů, ať už to byly kriminálky PĚŠEC (THE PAWN), PADĚLEK (KOUNTERFEIT), MÍT ZA KOHO ZEMŘÍT (SOMEONE TO DIE FOR) nebo SLADKÉ LŽI (SWEET DECEPTIONS). Často ztvárňuje typy romantických sympaťáků. Takový byl jeho kníže Nicholas Rostov v „harlekýnovském“ příběhu NEDOZPÍVANÁ UKOLÉBAVKA (BROKEN LULLABY), ovdovělý otec v romantickém filmu VÁNOČNÍ PŘÁNÍ (CHRISTMAS LIST) nebo sentimentální sportovní hlasatel v komedii SRDEČNÍ ZÁLEŽITOSTI (TWO OF HEARTS). Zajímavou roli učitele biologie, umírajícího na rakovinu, avšak ztroskotajícího po pádu letadla v amazonské džungli, ztvárnil v seriálu AMAZONKA (AMAZON), dle předlohy Petera Benchleye, autora slavných ČELISTÍ.

Po roce 2000 se na čas zdálo, že se z filmového a televizního byznysu poněkud vzdálil. Odstěhoval se s rodinou do Puerto Vallarty, místa natáčení první série „Vražedného pobřeží“. Jak sám tehdy řekl, „je těžké mít agenta v Torontu a bydlet zde“. Nicméně často ho můžeme vidět v drobných roličkách v různých televizních seriálech (JAKE 2.0, NASH BRIDGES). Nedávno dokončil natáčení vánočního příběhu HOME BY CHRISTMAS, kde hraje po boku Lindy Hamiltonové (Terminátor).


23.7.1961
Toronto, Ontario, Kanada
Rob Stewart csfd

The Jane Mysteries: Inheritance LostTwas the Text Before ChristmasFallen Angels Murder Club: Friends to Die ForFallen Angels Murder Club: Heroes and FelonsThe Great Christmas SwitchDoma na VánoceSugar DaddyVánoční setkáníGoliathFalls Around HerDeadly DaughtersPopulation ZeroKiller CrushLead with Your HeartFalešně obviněnMolly MaxwellováTajemství mé matkyJohn A.: Birth of a CountryMagnetické tornádoDetektivní dovolenáThe Good Witch's GardenStrom v srdciDémoni minulostiHome by ChristmasCesta ke zluCriss CrossCTS: TorontoSrdeční záležitostiSladké lžiThe PawnAmerická trojkaMotel BlueOperace Delta ForceVánoční přáníPadělekZemřít pro někohoHarlequin 4 - Nedozpívaná ukolébavkaAlertSlasherStarosta KingstownuSoukromé očkoZoey's Extraordinary PlaylistGrand ArmyThe Wedding PlannersKilljoys: Vesmírní lovci


Aktualizace osobnostního profilu Rob Stewart: 22.11. 2023 04:43