Marco Brambilla 64 let


Marco Brambilla je londýnský umělec italského původu známý svými propracovanými rekontextualizacemi populárních a nalezených snímků a také průkopnickým používáním trojrozměrných zobrazovacích technologií ve videoartu. Ve filmových kruzích ho ale především známe jako režiséra kultovního akčního filmu devadesátých let – Demolition Man. Tento film natočil ve svých 28 letech poté, co jeho přítel David Fincher odřekl producentovi Joelu Silverovi kvůli pracovnímu vytížení nabídku k filmování a na post režiséra doporučil právě jeho.

Marco Brambilla vystavoval v galeriích a muzeích po celém světě. Jeho díla jsou ve sbírkách Muzea moderního umění v New Yorku, Solomon R. Guggenheim Museum v New Yorku, SFMOMA v San Franciscu, Borusan Contemporary v Istanbulu, Museum of the Moving Image v New Yorku, Metronóm Foundation for Contemporary Arts v Barceloně a Corcoran Gallery of Art ve Washingtonu.


17.3.1960
Milano, Lombardy, Itálie
Marco Brambilla csfd

DestrictedVyděračiDemolition ManDinotopieKanye West: POWERThe Four TemperamentsGhost: Natasha Poly Multiple ExposureCathedralCivilizationSea of TranquilitySync: WatchHalfLife (Surveillance Channel)SequelWall of DeathApproachCycloramaGetawaySuperstar


Aktualizace osobnostního profilu Marco Brambilla: 17.3. 2024 00:32