Julian Glover 89 let


Glover sa narodil v anglickom Hampstade, v rodine producenta z BBC a svoje herecké skúsenosti nadobúdal v Národnom divadle pre mladých, kde hrával najmä Shakespearove hry.

Glover bol dvakrát ženatý, obidve jeho ženy sú herečkami. Najprv to bola Eileen Atkins, s ktorou sa však po 9 rokoch rozviedol. V roku 1968 si zobral Islu Blair, s ktorou žije doteraz a má s ňou aj syna, samozrejme herca.

Za svoje vystúpenia v Royal Shakespeare Company bol dvakrát ocenený cenou pre najlepšieho herca.


27.3.1935
Londýn, England, Velká Británie
Julian Glover csfd

Forever YoungThe Reverend and Mrs SimpsonPrizefighter: The Life of Jem BelcherTárL’Ombre d’un mensongeNemesisThe LaureateThe TollAmy and SophiaWe Still Steal the Old WayGangster KittensGrantchester: Vánoční speciál 2016Brash Young TurksBacktrackAirborneUFO Mimozemská invazeKrálovna ViktoriePrincess KaiulaniZrcadlaNula od nuly pojdeSólokaprStringsTrojaDeník slečny Evy SmallwoodovéDva muži šli do válkyHarry Potter a Tajemná komnataVatelDoctor Who: The CrusadeThe House of AngeloInfiltrátorLa chanceNejde o penízeResistance Is UselessKrál RalphOstrov pokladůIndiana Jones a Poslední křížová výpravaTusksHearts of FireMandelaThe Secret GardenVolání svobodyČtvrtý protokolAnastázieBehind Enemy LinesKimŽár a prachIvanhoeJen pro tvé očiInvazeStar Wars: Epizoda V - Impérium vrací úderHenry VIIIJindřich V.Gulliverovy cestyThe BruteGood Salary - Prospects - Free CoffinSprig of Broom, ADokonalý plánElectraLutherMrtvý favorit


Aktualizace osobnostního profilu Julian Glover: 2.11. 2023 22:15