James Toback 79 let


James Toback je uznávaný nezavislý režisér na americké scéně. V mládí si prošel gamblerstvím a studoval na Harvardské Univerzitě, kde promoval v roce 1996. V 70. letech pak napsal zčásti autobiografický snímek GAMBLER, který vyprávěl o své krátké závislosti. Hlavní roli v něm ztvárnil James Caan. Toback GAMBLEREM zároveň debutoval jako režisér. Ovšem k mainstreamu ho to moc netáhlo a tak se začal řadit k vlně nezávislých filmařů, kteří se práve v období 70. let začínali "kumulovat". Natočil filmy jako LÁSKA A PENÍZE, PICK UP ARTIST nebo BIG BANG.

Ve spoluprácí s Downeym Jr. pokračoval Toback i u snímku ČERNÁ A BÍLÁ. Toback pak natočil ještě film LÁSKA V PAŘÍŽI nebo HARVARD MAN, což je další z části autobiografická podívaná.


23.11.1944
New York City, New York, USA
James Toback csfd

An Imperfect MurderTlukot mého srdce se zastavilMilenkaHarvard ManČerná a bíláRošťákBugsySukničkářBez šanceLáska a penízePrstyGamblerSvedeni a opuštěniTysonBugsy: The Dark Passion of an American DreamerBig Bang, TheHazardní hráčiRiver of FundamentNever DownDeath of a DynastyCasanova FallingMichael CiminoWe Blew ItPlný život Samuela FulleraThe OutsiderJim Brown All AmericanKeeping It Real: James Toback in Black and WhiteAt the MoviesGood Day L.A.


Aktualizace osobnostního profilu James Toback: 25.4. 2024 21:02