Grace Gummer 37 let


Grace Jane Gummer pochází z Connecticutu, kde se 9. května 1986 narodila otci Donaldu Gummerovi (sochař, umělec) a matce Meryl Streep (americká herečka). Už jako sedmiletá holčička dostala roli ve filmu DŮM DUCHŮ, kde hrála mladší verzi své matky. V titulcích je ale napsaná jako Jane Gray, tohle jméno občas i používá.

Jako spousta herců a hereček i ona začínala na divadelních prknech. Poprvé si zahrála v roce 2008 ve hře SEXUÁLNÍ NEURÓZY NAŠICH RODIČŮ. V roce 2010 si zahrála ve hře MUCH ADI ABOUT NOTHING. V roce 2011 získala divadelní ocenění Theatre Awards (cenu má i její sestra Mamie a máma Meryl) za roli Chloe v divadelní hře ARCADIA. Ve hře si zahrála po boku Helen Hunt. V roce 2012 byla osazena do divadelní hry THE COLUMNIST, kde si zahrála po boku Johna Lithgowa.

Do povědomí amerických diváků vstoupila díky seriálu GIGANTIC (2010-2011), kde si zahrála Annu Moore, dceru slavných rodičů. Jejím debutový filmem byl MESKADA v roce 2010, kde si zahrála Nat Collinsovou, který se hrál převážně na festivalech. Po tomto filmu, kde měla větší roli přišly nabídky menších rolí. Například ve filmu BASHERT v roce 2010, kde si zahrála Abby nebo film MARGIN CALL v roce 2011, kde si zahrála Lucy (její scény byli vystřihnuty). Upoutala ale i malou rolí ve filmu MOJE KRÁSNÁ UČITELKA v roce 2011, kde si zahrála po boku Toma Hankse a Julie Roberts. Hraje tam žákyni Natalii Calimeris.

V roce 2013 se začala věnovat spíše seriálové tvorbě. Objevila se v oblíbených seriálech jako AMERICAN HORROR STORY, SMASH, kde si zahrála dceru Anjelicy Houston nebo THE NEWSROOM v roli Hallie Shea. Také si zahrála agentku Paige Willis v novém seriálu ZERO HOUR. Diváci si jí v roce 2013 oblíbili hlavně v Mini-seriálu PALOMA, kde si zahrála Palomu. Seriál zobrazuje čtyři různá roční období a vývoj partnerského vztahu. Dále si zahrála v seriálu Extant, kde předvedla, že umí zahrát i zápornější role. Zlom v její kariéře přišel se seriálem Mr.Robot, kde si ve 2. řadě zahrála novou postavu agentky Dominique, která vyšetřuje hackerský útok, který se udál v 1.řadě. Fanoušci si její postavu velmi oblíbili a nyní se chystá 3. série.


9.5.1986
New York City, New York, USA
Grace Gummer csfd

Vstaň a padniPřebytečná zátěžThe Long Dumb RoadSvědectvíJenny se vdáváSíla životaŘidičský průkazFrances HaDen před krizíMoje krásná učitelkaMeskadaDům duchůLet the Right One InDr. DeathUčitelkaMr. RobotThe Hot ZoneGood Girls RevoltAmerican Horror StoryExtantNewsroom


Aktualizace osobnostního profilu Grace Gummer: 2.11. 2023 21:27