Harris Yulin 86 let


Harris Yulin se narodil 5. listopadu 1937 v Los Angeles. Jeho otec byl zubař a díky jeho pacientům, kteří pracovali ve filmovém průmyslu, se Harris dostal k herectví. Předtím, než se rozhodl stát se hercem, procestoval celou Evropu a Izrael. Studoval herectví na UCLA společně s Jeffem Coreyem, se kterým spolupracoval při jeho prvním broadwayském debutu "Next Time I'll Sing for You" v roce 1963. Poté Harris začal hrát v klasickém divadle, nejčastěji v dílech W. Shakespeara - objevil se ve hrách Richard III, Král Jan a Hamlet.

Byl jednou ženatý, a to s herečkou Gwen Wellesovou, která se objevila například ve snímku NASHVILLE režiséra Roberta Altmana. 13. října 1993 zemřela na rakovinu a Harris Yulin se znovu neoženil. Stále působí v televizi, zahrál si postavy jako jsou J. Edgar Hoover, senátor Joseph McCarthy, Jesse James, George Marshall či Leonardo Da Vinci.

V poslední době se objevil ve snímcích TRAINING DAY (2001) po boku herce Denzela Washingtona a ve snímku KOŽICH: IMAGINÁRNÍ PORTRÉT DIANE ARBUSOVÉ (2006) po boku Nicole Kidman.


5.11.1937
Los Angeles, California, USA
Harris Yulin csfd

Omni LoopHra na férovkuLivWanderlandNorman: Mírný vzestup a tragický pád stratéga z New YorkuThe American SideZvláštní příběh rodiny FKrátká historie rozkladuVálka bez pravidelMuhammad Ali: Největší soubojZa borovicovým hájemZemě nadějeVem si mou dušiLoving LeahCvokařDiane Arbus: Příběh jedné obseseŠestý zápasPánem svého koutkuKlub vyvolenýchChelsea WallsKřižovatka smrti 2ParfémPsanci AmerikyTraining Day75 Degrees in JulyMillion Dollar HotelMuž z VirginieHurikán v ringuKolébka ve větruLeonard Bernstein, Reaching for the NoteMr. Bean: Největší filmová katastrofaV nepřátelských vodáchVražda v Bílém doměJako vejce vejciKdyby zdi mohly mluvitLoch NessDívčí klubOstrov hrdlořezůStuart Saves His FamilyTrumanJasné nebezpečíPodstata spravedlnostiPoslední úkolMrazivá vášeňZlatá žílaNeznámá tvářDaughter of the StreetsNebezpečný útěkTraitor In My HouseKrotitelé duchů IIKód 88VerdiktZlé snyCandy MountainConspiracy: The Trial of the Chicago 8Osudná drogaTemné sílyGood to GoZjizvená tvář


Aktualizace osobnostního profilu Harris Yulin: 12.3. 2024 19:03