Henry Gummer 44 let


Henry Gummer celým jménem Henry Wolfe Gummer, se narodil 13.listopadu 1979 ve znamení štíra. Jeho matka je slavná herečka Meryl Streep, která ho čekala, když točila svůj první Oscarový film Kramerová vs. Kramer. Je to nejstarší dítě Meryl a amerického sochaře Dona Gummera.

Herectví nepatří mezi jeho hlavní kariéru, od malička už tíhl k muzice, nástrojům a zpěvu, proto se tomu začal věnovat naplno už od absolvování Dartmouth College v roce 2002. Henry se stal spoluzakladatelem New Yorkské popové kapely Bravo Silva. Vydali dvě desky a v roce 2005 se skupina rozpadla.  Po rozpadu skupiny se Henry přestěhoval do Los Angeles a začal hrát jako sólo zpěvák pod uměleckým jménem, které užívá dodnes - Henry Wolfe . V roce 2009 vydal dvě desky, které měly pozitivní ohlas, ale ten největší přišel s albem nazvaném Linda Vista v roce 2011.  Album bylo pozitivně přijato u hudebních kritiků, jako je Rolling Stone Magazine, což vedlo k tomu, že Henry Wolfe byl v Los Angeles Times jmenován jako "artist to watch".

V roce 2011 zažil svůj první televizní debut v Show Jimmyho Kimmela, kde zazpíval jeden ze svých největších hitů 'Stop The Train', píseň se objevila i ve filmu Julie & Julia, kde si hlavní roli kuchařky Julii Child zahrála jeho matka Meryl Streep.  V roce 2011 přichází režisér David Louis Zuckerman s filmem s názvem Wolfe with an E, který je o Henrym, ve filmu sledujeme, jak se ho dva přátelé snaží dostihnou, kvůli rozhovoru do časopisu, sledují ho na každém kroku, dokud nenaleznou příležitost, aby s ním mohli mluvit. Jeho nejnovějším filmem je The Wait z roku 2013.

Henry má ještě tři mladší sestry - herečku Mamie Gummer, herečku Grace Gummer a začínající příležitostnou modelku Louisu Gummer.


13.11.1979
Henry Gummer csfd

The WaitWolfe with an EKauza CIALyingState of the UnionHarper Simon feat. Jena Malone: Berkeley GirlJoan's Day Out


Aktualizace osobnostního profilu Henry Gummer: 14.10. 2023 19:08