Siu-ming Lau 92 let


Svou první hereckou postavu si zahrál dva roky před dovršením padesáti let. Pro film jej objevil známý režisér Hark Tsui v jehož prvním filmu z roku 1979 DE BIAN (THE BUTTERFLY MURDERS), Siu-Ming Lau debutoval a započal tak bohatou hereckou kariéru.

Jakmile se, ale objevil na filmovém plátně našel díky svému věku uplatnění jako strýček, otec, mistr, později i dědeček - to jsou jeho nejčastější role. Velmi často vystupuje v mnoha Hong Kongských seriálech a je jako herec v Hong Kongkongské komunitě velmi ceněný. I ve svých, více jak, osmdesáti letech je stále aktivní. Naposledy jsme jej mohli vidět ve filmu LAUGHING GOR 2 (2011) a nebo v dramatickém seriálu FU GWAI MOON (2009) Přestože svou hereckou kariéru započal v pokročilém věku má už ve filmografii přes sto různých filmových i seriálových rolí.

V poslední době hraje hlavně v dramatech, ale v počátcích hrál spíše v akčních filmech. Jako třeba malá role v kultovním akčním snímku RED FORCE z roku 1986, ale hrál i v několika filmech s Jackie Chanem. Jako třeba ve filmech POLICE STORY 2 (1988), nebo LEGENDA O OPILÉM MISTROVI (1994) a dalších. Nevyhýbá se ani hororovým filmům důkazem jsou z posledních let třeba GWAI WIK (RE-CYCLE 2006), a SUM YUEN (2007). Nelze jej tedy vložit do jedné škatulky, je herecký univerzál bez kterého by Hong Kongská produkce posledních třiceti let byla o mnoho chudší.


13.10.1931
Guangdong, Čína
Siu-ming Lau csfd

Bo ji qi yuanKai xin mo faLaughing Gor Qian Zui FanTwilight DancingC+ zhen tanSum yuenRe - cycleShao lin jiang shi tian jiJie bīngSmrtící úchylkaMedailonHaizi shuLei ting zhan jingWo ai chu fangGao bie you qing tianJiu wu tuo qiang nu jingPan ni qing yuanZei wangZu wuHai jiao wei qingLegenda o opilém MistroviLeng xue ren langRen yu chuan shuoTao chu hei she hui de ri ziBa xian fan dian: Ren rou cha shao baoLi Luo-Fu qi anDu cheng da heng II zhi zhi zun wu diDu cheng da heng xin ge chuan qiGao yang yi shengMiu kai sup yi siuWiselyho stará kočkaXia nu chuan qiYing chao nu lang 1988 zhi er: Xian dai ying zhao nu langCai shu zhi huang sao qian junDai zi hong langHao men ye yanLan se pi li houQian nu you hun III: Dao dao daoSa Sa Ga Ga zham hei loiTenkrát v ŠanghajiTian di xuan menYing lun yuet jinZhi zun wu shang II - yong ba tian xiaZi dan chu zuA Chinese Ghost Story IILong man sha shou tze yo renSwordsmanWu tai jie meiXin ban jin ba liangYong chuang tian xiaDa gong kuang xian quHei se mi qiangKantonský kmotrLong zhi zheng baNalijme si čistého čajeUltra Force 2.Wo wei cheng nianGui gan chuanLie ying ji huaLiu jin sui yue


Aktualizace osobnostního profilu Siu-ming Lau: 30.10. 2023 21:29